Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pieni kasvisvoileipäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuudelle tai kahdeksalle

  • 1 iso leipä
  • 6 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rasia vesikrassia
  • 1 purkki keitettyjä kikherneitä
  • 200 g keitettyä parsakaalia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku oreganoa
  • 8 mustaa oliivia
  • 6 isoa kaprista
  • 3+6 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Leikkaa leipä kolmeen osaan. Silppua krassi hienoksi ja sekoita silppu majoneesiin, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori kovaksikeitetyt munat, hienonna ne esim. haarukalla ja lisää majoneesiin.

2. Kaada kikherneiden liemi pois. Soseuta koneella tai käsin kikherneet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja puolita kolme kirsikkatomaattia. Levitä munaseos leivän alimmalle viipaleelle. Nosta keskiviipale sen päälle ja levitä kikherneseos sille. Jaa parsakaalinnuput ja kirsikkatomaatin puolikkaat tahnan päälle ja leikkaa oreganoa kaiken ylle.

3. Aseta lopuksi leivän ylin kerros edellisen päälle. Koristele tarjoiluvati kapriksilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Tarvitset terävän veitsen kakkusi jakamiseen.

Lisää aiheesta:

Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohjeKasvisvoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakkuLohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Nizzan leipäVihanneskoristeinen lohikakkuSurimisandwich
VoileipäkakkuSuolaiset leivonnaisetGoGreenVälipalatKasvisruoka

Voileipäkakku, johon voit käyttää mielileipääsi ja täyttää sen lempitäytteilläsi. Se, joka ei voi tai halua syödä munaa, voi vaihtaa sen soseutettuun avokadoon, johon on sekoitettu paahdettua paprikaa.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku
  • 24.05.202412:39
    Kevään juhlat

    Voileipäkakkusushit

  • 17.05.202314:58
    Kevään juhlat

    Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

  • 31.05.202113:13
    Kevään juhlat

    Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

  • 28.05.202113:31
    Kevään juhlat

    Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

  • 22.05.202012:42
    Hellapoliisi

    Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle