Pieni kasvisvoileipäkakku

Voileipäkakku, johon voit käyttää mielileipääsi ja täyttää sen lempitäytteilläsi. Se, joka ei voi tai halua syödä munaa, voi vaihtaa sen soseutettuun avokadoon, johon on sekoitettu paahdettua paprikaa.

Kuudelle tai kahdeksalle

  • 1 iso leipä
  • 6 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rasia vesikrassia
  • 1 purkki keitettyjä kikherneitä
  • 200 g keitettyä parsakaalia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku oreganoa
  • 8 mustaa oliivia
  • 6 isoa kaprista
  • 3+6 kirsikkatomaattia

Valmistusohje

1. Leikkaa leipä kolmeen osaan. Silppua krassi hienoksi ja sekoita silppu majoneesiin, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori kovaksikeitetyt munat, hienonna ne esim. haarukalla ja lisää majoneesiin.

2. Kaada kikherneiden liemi pois. Soseuta koneella tai käsin kikherneet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja puolita kolme kirsikkatomaattia. Levitä munaseos leivän alimmalle viipaleelle. Nosta keskiviipale sen päälle ja levitä kikherneseos sille. Jaa parsakaalinnuput ja kirsikkatomaatin puolikkaat tahnan päälle ja leikkaa oreganoa kaiken ylle.

3. Aseta lopuksi leivän ylin kerros edellisen päälle. Koristele tarjoiluvati kapriksilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Tarvitset terävän veitsen kakkusi jakamiseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja