Pienet Tarte Tatinit

Ranskalaisessa alkuperäisreseptissä käytetään murotaikinaa, mutta yksinkertaistettu muunnos valmiista voitaikinasta kelpaa meille useimmille kotikokeille.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 4 hapanta omenaa
  • 1 pkt voitaikinaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä

Tarjoiluun

  • 2 dl ranskankermaa

Lisäksi

  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele annosvuoat. Sekoita paistinpannussa sokeri ja vesi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se on vaaleanruskeaa ja paksuhkoa. Jaa sokeriseos annosvuokien pohjalle.

2. Kuori omenat ja viipaloi ne ohuelti. Asettele omenaviipaleita kauniiseen kuvioon sokeriseoksen päälle vuokiin. Lado loput omenaviipaleet vuokien reunoille. Peitä vuoat voitaikinalla, nipistele reunat kunnolla kiinni ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.

3. Paista vuokia 25-30 minuuttia. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi ja pane tarjoilukulhoon. Jäähdytä vuoat ja irrota reunat terävällä veitsellä. Kumoa vuoat lautasen avulla ja nosta piiraat tarjoiluaseteille. Tarjoile vaahdotetun ranskankerman kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat