Pienet Tarte Tatinit
Ranskalaisessa alkuperäisreseptissä käytetään murotaikinaa, mutta yksinkertaistettu muunnos valmiista voitaikinasta kelpaa meille useimmille kotikokeille.
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 4 hapanta omenaa
- 1 pkt voitaikinaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl vettä
Tarjoiluun
- 2 dl ranskankermaa
Lisäksi
- 4 uuninkestävää annosvuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele annosvuoat. Sekoita paistinpannussa sokeri ja vesi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se on vaaleanruskeaa ja paksuhkoa. Jaa sokeriseos annosvuokien pohjalle.
2. Kuori omenat ja viipaloi ne ohuelti. Asettele omenaviipaleita kauniiseen kuvioon sokeriseoksen päälle vuokiin. Lado loput omenaviipaleet vuokien reunoille. Peitä vuoat voitaikinalla, nipistele reunat kunnolla kiinni ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
3. Paista vuokia 25-30 minuuttia. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi ja pane tarjoilukulhoon. Jäähdytä vuoat ja irrota reunat terävällä veitsellä. Kumoa vuoat lautasen avulla ja nosta piiraat tarjoiluaseteille. Tarjoile vaahdotetun ranskankerman kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka