Pienet Tarte Tatinit
Ranskalaisessa alkuperäisreseptissä käytetään murotaikinaa, mutta yksinkertaistettu muunnos valmiista voitaikinasta kelpaa meille useimmille kotikokeille.
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 4 hapanta omenaa
- 1 pkt voitaikinaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl vettä
Tarjoiluun
- 2 dl ranskankermaa
Lisäksi
- 4 uuninkestävää annosvuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele annosvuoat. Sekoita paistinpannussa sokeri ja vesi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se on vaaleanruskeaa ja paksuhkoa. Jaa sokeriseos annosvuokien pohjalle.
2. Kuori omenat ja viipaloi ne ohuelti. Asettele omenaviipaleita kauniiseen kuvioon sokeriseoksen päälle vuokiin. Lado loput omenaviipaleet vuokien reunoille. Peitä vuoat voitaikinalla, nipistele reunat kunnolla kiinni ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
3. Paista vuokia 25-30 minuuttia. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi ja pane tarjoilukulhoon. Jäähdytä vuoat ja irrota reunat terävällä veitsellä. Kumoa vuoat lautasen avulla ja nosta piiraat tarjoiluaseteille. Tarjoile vaahdotetun ranskankerman kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa