Pienet mustikkapiirakat
Pakastemustikat saattavat olla hieman vetisiä – ripottele siinä tapauksessa marjoille hieman perunajauhoja ennen kuin suljet piirakat. Tällä konsti sitoo nesteen ja piirakoista tulee entistäkin miellyttävämpiä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 kpl
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kidesokeria
- 100 g voita
- ¼ tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
Täyte
- n. 5 dl mustikoita
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi taikinaksi. Lisää muna ja viimeiseksi vesi. Vaivaa nopeasti notkeaksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marjat ja kookos. Kaulitse taikina ja ota siitä läpimitaltaan n. 8-10 cm ympyröitä. Laita hieman täytettä jokaiselle ympyrälle, käännä reunat yhteen puolikuiksi ja painele yhteen.
3. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa