Pienet mustikkapiirakat
Pakastemustikat saattavat olla hieman vetisiä – ripottele siinä tapauksessa marjoille hieman perunajauhoja ennen kuin suljet piirakat. Tällä konsti sitoo nesteen ja piirakoista tulee entistäkin miellyttävämpiä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 kpl
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kidesokeria
- 100 g voita
- ¼ tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
Täyte
- n. 5 dl mustikoita
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi taikinaksi. Lisää muna ja viimeiseksi vesi. Vaivaa nopeasti notkeaksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marjat ja kookos. Kaulitse taikina ja ota siitä läpimitaltaan n. 8-10 cm ympyröitä. Laita hieman täytettä jokaiselle ympyrälle, käännä reunat yhteen puolikuiksi ja painele yhteen.
3. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta