Mainos
Mainos

Välillä yksinkertaisimmat asiat ovat herkullisimpia. Jos haluat terveellisemmän piiraskuoren, vaihda osa valkoisista vehnäjauhoista grahamjauhoihin.

Kuuteen piiraaseen

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 125 g margariinia
  • 1 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 dl suikaloitua kinkkua
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita jauhot, voi ja suola monitoimikoneeseen. Sekoita täydellä teholla 5-6 sekuntia. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinapalloksi. Nosta taikina koneesta ja laita muovipussiin. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa iso piirasvuoka tai pienempiä annosvuokia. Esipaista piiraskuoria 10-15 minuuttia uunissa.

3. Laita vuokiin suikaloitua kinkkua ja juustoraastetta, mausta mustapippurilla. Sekoita munat ja maito. Kaada munamaito vuokiin. Paista uunissa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.