Pienet joulutortut

Ohjeesta tulee 18 pientä torttua. Energiapitoisuus: 86 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 250 g voitaikinaa, esikaulittu ja laskostettu
  • 100 g luumumarmeladia
  • 1 tl tomusokeria

Valmistusohje

Anna taikinan sulaa pakkkauksen ohjeen mukaan.

Jaa se kahtia tai tee kerralla torttuja koko taikinasta. Kauli puolikas taikina 36x18 cm:n kokoiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Käytä kaulimisessa hivenen jauhoja.

Jaa taikina pitkittäin kuuteen ja poikittain kolmeen osaan, niin saat 18 kpl pieniä torttupohjia.

Leikkaa villot joka kulmaan (2-3 mm kulmista poispäin, silloin tähtien kärjistä ei tule teräviä, eivätkä ne pala niin helposti). Käännä joka toinen sakara keskelle ja paina kevyesti. Lisää päälle vajaa teelusikallinen luumumarmeladia.

Nosta tortut leivinpaperin päälle uunipellille ja mielellään edelleen kylmään noin puoleksi tunniksi levähtämään.

Paista tortut 225 asteessa 12-13 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Ripsauta halutessasi kypsien torttujen pinnalle vähän tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.