Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pienet joulutortut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 250 g voitaikinaa, esikaulittu ja laskostettu
  • 100 g luumumarmeladia
  • 1 tl tomusokeria

Valmistusohje

Anna taikinan sulaa pakkkauksen ohjeen mukaan.

Jaa se kahtia tai tee kerralla torttuja koko taikinasta. Kauli puolikas taikina 36x18 cm:n kokoiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Käytä kaulimisessa hivenen jauhoja.

Jaa taikina pitkittäin kuuteen ja poikittain kolmeen osaan, niin saat 18 kpl pieniä torttupohjia.

Leikkaa villot joka kulmaan (2-3 mm kulmista poispäin, silloin tähtien kärjistä ei tule teräviä, eivätkä ne pala niin helposti). Käännä joka toinen sakara keskelle ja paina kevyesti. Lisää päälle vajaa teelusikallinen luumumarmeladia.

Nosta tortut leivinpaperin päälle uunipellille ja mielellään edelleen kylmään noin puoleksi tunniksi levähtämään.

Paista tortut 225 asteessa 12-13 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Ripsauta halutessasi kypsien torttujen pinnalle vähän tomusokeria.

Ohjeesta tulee 18 pientä torttua. Energiapitoisuus: 86 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat joulutortutSavukinkku-papusalsapiirakkaPikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrätLätkäfanin lohikiekotPippurihärkä-joulutortutParhaat Joulutortut
TorttuJouluKeventäjätJuhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu