Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peurankyljykset ja korvasienimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle-kuudelle

  • 1 peuran kyljysrivi
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Korvasienimuhennos

  • 300 g korvasieniä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl voita
  • 2 dl sienilientä (kuutiosta tai fondista)
  • 1 dl kermaa

Riistakastike

  • luita, jänteitä, kalvoja ja lihanrippeitä
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl lihalientä
  • 5 katajanmarjaa
  • ½ oksaa timjamia
  • ½ laakerinlehti

Tarjoiluun

  • 10 pikkusipulia
  • 2 omenaa
  • paistettuja perunoita

Valmistusohje

1. Riistakastike: Puhdista kyljysrivi huolellisesti. Käytä kaikki poistamasi aines: Ruskista paistokasarissa luita, kalvoja ja lihanrippeitä kunnolla. Lisää lihaliemi, katajanmarjat, salottisipuli, timjami ja laakerinlehti. Anna kiehua lähes kuivaksi. Lisää kerma ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Maista, mausta ja siivilöi. Pidä kastike lämpimänä, mielellään vesihauteessa.

2. Korvasienimuhennos: HUOM! TÄRKEÄTÄ: keitä tuoreita korvasieniä kaksi kertaa ja heitä keitinvedet pois. Tuuleta hyvin. Kuivatut korvasienet liotetaan, liotusvesi heitetään pois. Kuivatut ja liotetut korvasienetkin on hyvä vielä ryöpätä kerran ja heittää keitinvesi pois. Hienonna sienet karkeasti. Sulata voita kasarissa. Paista sienihaketta voissa, sirottele pinnalle jauhoa, sekoita ja lisää kuutiosta tai fondista tehty sieniliemi sekä kerma, suola ja pippuri koko ajan sekoittaen. Anna muhennoksen poreilla pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Kuori pikkusipulit ja ruskista ne voissa. Pane kyljysrivi uunivuokaan ja nosta pikkusipulit ja omenalohkot sen ympärille. Paista kyljysriviä uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 60 astetta. Anna sen vetäytyä 10 minuuttia, ennen kuin leikkaat siitä kyljykset erilleen. Tarjoile kyljykset sienimuhennoksen, riistakastikkeen, pikkusipulien ja omenalohkojen sekä paistettujen perunoiden kanssa lämpimiltä lautasilta.

Lisää aiheesta:

Klassinen pot-au-feuSiiderikeitetty poronpaisti ja kantarelllitRiimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraNaudanpaistia liemessäYrttipaistettu hirvifileeJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin kera
RiistaRiistakausiSienisatoPääruoatLiharuoka

Peurankyljyksistä tulee maukkaimpia ja mehevimpiä, jos ne paistetaan kokonaisena kyljysrivinä ja liha jätetään sisältä hieman rosaksi. Siisti kyljysrivi kunnolla ennen valmistamista, niin saat hyviä aineksia vahvaan, riistanmakuiseen kastikkeeseen. Tämän ruoan kanssa sopii täydellisesti korvasienimuhennos sekä pikkusipuli-omenalisäke.

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera