20.3.2014. Pettu on puun jälsikerrosta tai nilaa, miten missäkin kutsutaan. Pettu on erittäin ravintorikasta ja sitä onkin käytetty niukkoina aikoina hätäravintona leivän joukossa. Pettuliinat on hyvä paahtaa ennen käyttöä ja jauhamista, jolloin niistä saadaan haitalliset aineet pois. Pettu antaa mukavan makuvivahteen letuille. Kokeile Markus Maulavirran reseptiä.
Lettutaikina
- 6 dl maitoa
- 3 luomukanan munaa
- n 2,5 dl lettujauhoja (ohraa, vehnäjauhoja ja vähän ruista)
- n. 0,5 dl pettujauhoja
- pari rkl rypsiöljysä
- suolaa
- sokeria
- paistamiseen voita
Valmistusohje
Sekoita kaikki aineet huolella sekaisin ja anna turvota. Jos tuntuu että on liian löysä, lisää hieman jauhoja.
Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää voita pikkuisen. Paista molemmin puolin rapeiksi.
Nautiskele omenasoseen, kermavaahdon ja sulatetun hunajan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti