Markus Maulavirran pettuletut 9:27

Pettuletut

20.3.2014. Pettu on puun jälsikerrosta tai nilaa, miten missäkin kutsutaan. Pettu on erittäin ravintorikasta ja sitä onkin käytetty niukkoina aikoina hätäravintona leivän joukossa. Pettuliinat on hyvä paahtaa ennen käyttöä ja jauhamista, jolloin niistä saadaan haitalliset aineet pois. Pettu antaa mukavan makuvivahteen letuille. Kokeile Markus Maulavirran reseptiä.

Lettutaikina

  • 6 dl maitoa
  • 3 luomukanan munaa
  • n 2,5 dl lettujauhoja (ohraa, vehnäjauhoja ja vähän ruista)
  • n. 0,5 dl pettujauhoja
  • pari rkl rypsiöljysä
  • suolaa
  • sokeria
  • paistamiseen voita

Valmistusohje

Sekoita kaikki aineet huolella sekaisin ja anna turvota. Jos tuntuu että on liian löysä, lisää hieman jauhoja.

Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää voita pikkuisen. Paista molemmin puolin rapeiksi.

Nautiskele omenasoseen, kermavaahdon ja sulatetun hunajan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.