Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Petit Fours kauramurotaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pieniä maistuvia herkkuja juhliin. Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä taikinaan. Kauramurotaikinassa on kolme kertaa enemmän kuituja kuin perinteisessä murotaikinassa.

Ainekset

  • Noin 15 kpl

Kaura-suklaa

  • 1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (1 levy -200g)
  • 80-100 g tummaa suklaata rouheena
  • Koristeluun: suklaanappeja, hopeakuulia

Kaura-taateli

  • 1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
  • 80-100 g taatelia rouheena
  • Koristeluun: sokerivesikuorrutusta, nonparelleja

Kaura-mustikka

  • 1/2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
  • 40-50 g kuivattua mustikkaa (1/2 pss)
  • Koristeluun: mustikkahilloa, tomusokeria

Valmistusohje

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat.

Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula.

Vinkki: Voit kokeilla myös valkosuklaalla tai Marianne-rouheella.

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.

Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla viikunalla.

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, silikoniset kätevimpiä, myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla

Vinkki: Voit kokeilla myös kuivatulla puolukalla tai karpalolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset