Perunat juusto-chilikastikkeessa

Tämä konstailemattoman herkullinen ruokalaji on peräisin Perusta. Ainekset ovat yksinkertaiset: peruna, sipuli ja mausteet sekä keltainen juustokastike. Tarjoa ruoka joko sellaisenaan leivän kera tai vaikkapa broilerin lisukkeena.

4 annosta

  • ½ dl sitruunamehua
  • 3½ tl hienonnettua chiliä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 8 perunaa
  • 2½ dl mozzarellajuustoa
  • 1½ dl kermaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 3/4 dl maissiöljyä
  • 1 tl hienonnettua chiliä
  • 4 munaa
  • 8 mustaa oliivia
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Purista sitruuna. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Jaa chilihakkelus kolmeen osaan niin, että ensimmäinen osa on 1½ tl, toinen osa 2 tl ja kolmas 1 tl. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Sekoita isossa kulhossa sitruunamehu, 1½ tl hienonnettua chiliä, ½ tl suolaa ja ripaus vastajauhettua pippuria. Kääntele joukkoon sipulinrenkaat. Peitä kulho ja jätä odottamaan.

2. Kastike: Sekoita juustoraaste, kerma, kurkuma, 2 tl hienonnettua chiliä, ½ tl suolaa, 1/4 tl vastajauhettua pippuria ja jauhot tehosekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Kuumenna öljy. Lisää kastike, laske lämpöä ja hauduta kastiketta 5-6 minuuttia, kunnes se sakenee.

3. Keitä perunat pehmeiksi. Kuori kovaksi keityt munat ja leikkaa ne lohkoiksi. Siirrä perunat lämpimään astiaan ja kaada päälle kastike. Valuta sipulirenkaat ja asettele ne perunoiden päälle. Ripottele päällä myös teelusikallinen hienonnettua chiliä. Koristele munilla, oliiveilla ja salaatilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja