Perunasalaatti

Itsetehty perunasalaatti maistuu kesäisten herkkujen seurana.

Ainekset

  • 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä värikoodi)
  • vettä + ripaus suolaa
  • 1 iso omena
  • 200-300 g creme fraichea tai kermaviiliä
  • 50 g väkevää sinappia
  • ½-1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
  • 1 rkl kaprismarjoja hienonnettuna tai kokonaisina
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • rucolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kunnes ovat kypsiä.

Jäähdytä ja kuori. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuori omena ja leikkaa kuutioiksi.

Sekoita creme fraiche tai kermaviili, sinappi, silputtu tilli tai ruohosipuli ja hienonnetut tai kokonaiset kaprismarjat, sekä mustapippuri. Tarkista maku.

Sekoita kastike perunoiden ja omenoiden joukkoon.

Tarjoa vaikkapa grilliruoan seurana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja