Perunasalaatti
Julkaistu
Itsetehty perunasalaatti maistuu kesäisten herkkujen seurana.
Ainekset
- 1 kg kiinteitä perunoita (vihreä värikoodi)
- vettä + ripaus suolaa
- 1 iso omena
- 200-300 g creme fraichea tai kermaviiliä
- 50 g väkevää sinappia
- ½-1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
- 1 rkl kaprismarjoja hienonnettuna tai kokonaisina
- mustapippuria myllystä
Pinnalle
- rucolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kunnes ovat kypsiä.
Jäähdytä ja kuori. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuori omena ja leikkaa kuutioiksi.
Sekoita creme fraiche tai kermaviili, sinappi, silputtu tilli tai ruohosipuli ja hienonnetut tai kokonaiset kaprismarjat, sekä mustapippuri. Tarkista maku.
Sekoita kastike perunoiden ja omenoiden joukkoon.
Tarjoa vaikkapa grilliruoan seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan