Perunaletut
Perunaletut ovat valitettavasti lähes unohdettu, mutta erittäin maukas arkiruoka. Valmista eritoten jos sinulla on yli jääneitä, keitettyjä perunoita. Syö letut puolukoiden ja paistetun pekonin kera.
Neljälle
- 4 keitettyä, kylmää perunaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl jauhoja
- 6 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- puolukoita ja pekonia
Valmistusohje
1. Raasta perunat. Vatkaa munat, jauhot, maito, suola ja pippuri, sekoita perunaraasteen kanssa.
2. Paista letut kullankeltaisiksi voinokareessa lettupannulla. Paista pekoni, tarjoile heti puolukoiden kera.
VINKKI: Kokeile maustaa lettutaikina esimerkiksi valkosipulilla, juustoraasteella, muskotilla tai yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan