Perunaletut

Perunaletut ovat valitettavasti lähes unohdettu, mutta erittäin maukas arkiruoka. Valmista eritoten jos sinulla on yli jääneitä, keitettyjä perunoita. Syö letut puolukoiden ja paistetun pekonin kera.

Neljälle

  • 4 keitettyä, kylmää perunaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl jauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • puolukoita ja pekonia

Valmistusohje

1. Raasta perunat. Vatkaa munat, jauhot, maito, suola ja pippuri, sekoita perunaraasteen kanssa.

2. Paista letut kullankeltaisiksi voinokareessa lettupannulla. Paista pekoni, tarjoile heti puolukoiden kera.

VINKKI: Kokeile maustaa lettutaikina esimerkiksi valkosipulilla, juustoraasteella, muskotilla tai yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.