Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunalimppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ylijääneistä keitetyistä perunoita saa hyödynnettyä leipomalla makoisaa perunalimppua!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

2 limppuun

  • 50 g hiivaa
  • 1 dl öljyä
  • 5 dl piimää
  • 200 g kylmiä, keitettyjä ja raastettuja perunoita
  • 1 ½ tl suolaa
  • 5 dl karkeita ruisjauhoja
  • n. 10 dl erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon. Kuumenna öljy ja piimä 37-asteiseksi. Kaada seos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää perunaraaste, suola ja ruisjauhot. Työstä vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan, työstä aika kiinteäksi ja notkeaksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina leivinpöydälle, jaa se ja muotoile kaksi leipää, laita vuokiin. Ripottele niille jauhoja ja anna kohota liinan alla kunnes ne kohoavat nopeasti, kun niitä pistää sormella.

3. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja anna jäähtyä liinan alla.

Lisää aiheesta:

Neljän viljan täysjyväleipäRuissämpylätUrheilijanlimppuPomeranssileipäJuustoleipäOhrakakku
LeipäKananmunatonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä