Perunalimppu
Ylijääneistä keitetyistä perunoita saa hyödynnettyä leipomalla makoisaa perunalimppua!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
2 limppuun
- 50 g hiivaa
- 1 dl öljyä
- 5 dl piimää
- 200 g kylmiä, keitettyjä ja raastettuja perunoita
- 1 ½ tl suolaa
- 5 dl karkeita ruisjauhoja
- n. 10 dl erikoisvehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Murusta hiiva kulhoon. Kuumenna öljy ja piimä 37-asteiseksi. Kaada seos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää perunaraaste, suola ja ruisjauhot. Työstä vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan, työstä aika kiinteäksi ja notkeaksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina leivinpöydälle, jaa se ja muotoile kaksi leipää, laita vuokiin. Ripottele niille jauhoja ja anna kohota liinan alla kunnes ne kohoavat nopeasti, kun niitä pistää sormella.
3. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja anna jäähtyä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan