Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunakroketit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunakroketteja varten tarvitset kiinteää perunasosetta. Voit mainiosti tehdä kroketteja myös aterialta ylijääneestä soseesta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 kg perunaa
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • (jauhettua muskottipähkinää)
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat pehmeiksi ja soseuta. Lisää joukkoon voita, suolaa ja pippuria ja halutessasi myös ripaus raastettua muskottipähkinää. Kaada joukkoon maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Soseen koostumuksen tulee olla kiinteä. Anna soseen jäähtyä.

2. Vatkaa kaksi kananmunaa ja sekoita ne jäähtyneeseen perunasoseeseen. Muotoile pitkänomaisia kroketteja, pyörittele ne ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeksi korppujauhossa.

3. Friteeraa kroketteja kuumassa (190 asteisessa) öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta ne talouspaperille valumaan. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

KookosjälkiruokaPerunakohokasKermainen perunagratiiniPerunagnocchitKalkkunakroketitGratinoitu perunasose
PerunatKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat