Perunakroketit
Perunakroketteja varten tarvitset kiinteää perunasosetta. Voit mainiosti tehdä kroketteja myös aterialta ylijääneestä soseesta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 1 kg perunaa
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- (jauhettua muskottipähkinää)
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat pehmeiksi ja soseuta. Lisää joukkoon voita, suolaa ja pippuria ja halutessasi myös ripaus raastettua muskottipähkinää. Kaada joukkoon maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Soseen koostumuksen tulee olla kiinteä. Anna soseen jäähtyä.
2. Vatkaa kaksi kananmunaa ja sekoita ne jäähtyneeseen perunasoseeseen. Muotoile pitkänomaisia kroketteja, pyörittele ne ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeksi korppujauhossa.
3. Friteeraa kroketteja kuumassa (190 asteisessa) öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta ne talouspaperille valumaan. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria