Perunakroketit

Perunakroketteja varten tarvitset kiinteää perunasosetta. Voit mainiosti tehdä kroketteja myös aterialta ylijääneestä soseesta.

4 annosta

  • 1 kg perunaa
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • (jauhettua muskottipähkinää)
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat pehmeiksi ja soseuta. Lisää joukkoon voita, suolaa ja pippuria ja halutessasi myös ripaus raastettua muskottipähkinää. Kaada joukkoon maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Soseen koostumuksen tulee olla kiinteä. Anna soseen jäähtyä.

2. Vatkaa kaksi kananmunaa ja sekoita ne jäähtyneeseen perunasoseeseen. Muotoile pitkänomaisia kroketteja, pyörittele ne ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeksi korppujauhossa.

3. Friteeraa kroketteja kuumassa (190 asteisessa) öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta ne talouspaperille valumaan. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!