Perunainen pinaattikeitto

Piristä päivääsi pinaattikeitolla. Alexin reseptillä onnistut takuuvarmasti.

Ainekset

  • 3 perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 6-8 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 ps (200 g ) pakastepinaattia
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

Leikkaa perunat, purjo ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä mausteiden kanssa ja lisää perunakuutiot sekä vesi. Keitä 15 minuuttia ja soseuta. Lisää joukkoon pinaatti sekä kerma, anna kiehua hetki ja soseuta vielä halutessasi. Tarkista maku ja tarjoa tuoreen tumman leivän kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 270 kcal

Proteiinia 4g (6 E%)

Rasvaa 24g (80 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 12g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Hiilihydraatteja 10g (15 E%)

Kuitua 2g

Suolaa 1,2g

Jos kerman jättää keitosta pois, pienenee annoksen energia 100 kcal ja rasvan laatu muuttuu sydänystävälliseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!