Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunagratiini liemen ja tomaattien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • 2 maustemittaa muskottia
  • 3 tomaattia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli hienosti. Lado voideltuun vuokaan.

2. Purista valkosipuli maitoon. Kuumenna maito ja liuota yrttiliemikuutio siihen. Mausta suolalla, pippurilla, hienoksi leikatulla basilikalla (säästä hieman koristeluun) sekä muskotilla.

3. Kaada maustettu maito perunoiden päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

5. Peitä gratiini tomaattiviipalein 15 minuutin paistamisen jälkeen.

6. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

On täysin mahdollista valmistaa oikein herkullinen mutta silti kevyt perunagratiini. Mausta maito maukkaalla yrttiliemellä ja muskotilla. Käytä runsaasti tuoretta basilikaa ja viipaloituja tomaatteja.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaHaudutettu broileri-tomaattipataPastaa ja oliivitomaattikastikettaVasikkapataPaprikaa ja kananmaksaaTulinen tomaattikastike
PerunagratiiniKananmunatonKasvisruokaVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini
  • 14.04.202311:39
    Makkarapata

    Nikkarin vuoka

  • 03.09.202112:37
    Paistettu kala

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 20.08.202115:28
    Uunibroileri

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 16.04.202013:24
    Jauhelihapaistos

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 07.04.202012:33
    Pekka Terävä

    Pekka Terävän perunagratiini