Perunagratiini liemen ja tomaattien kera

On täysin mahdollista valmistaa oikein herkullinen mutta silti kevyt perunagratiini. Mausta maito maukkaalla yrttiliemellä ja muskotilla. Käytä runsaasti tuoretta basilikaa ja viipaloituja tomaatteja.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • 2 maustemittaa muskottia
  • 3 tomaattia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli hienosti. Lado voideltuun vuokaan.

2. Purista valkosipuli maitoon. Kuumenna maito ja liuota yrttiliemikuutio siihen. Mausta suolalla, pippurilla, hienoksi leikatulla basilikalla (säästä hieman koristeluun) sekä muskotilla.

3. Kaada maustettu maito perunoiden päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

5. Peitä gratiini tomaattiviipalein 15 minuutin paistamisen jälkeen.

6. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.