Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunagratiini juuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta päälle ripoteltavaksi

Valmistusohje

1. Raasta juustonjäämät, kuori ja viipaloi perunat. Voitele uuninkestävä vuoka öljytilkalla.

2. Lado perunoita ja juustoraastetta kerroksittain vuokaan, säästä 1 dl raastetta päälle ripoteltavaksi. Sekoita mausteet, maito ja kerma ja kaada gratiinin päälle, paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

3. Ripottele päälle viimeinen juusto ja paista vielä 20 minuuttia. Vinkki: Jos vahdit kilojasi, voit vaihtaa kermamaidon maa-artisokkakeittoon.

Joulupöydässä on usein maukkaita juustoja. Jos niitä jää yli, ne kannattaa raastaa ja käyttää perunagratiiniin. Nauti gratiini kinkun, kielen, savustetun poronpaistin tai lampaanviulun kera, tai pelkästään omana ruokanaan!

Lisää aiheesta:

PerunagratiiniPerunagratiini vuohenjuustollaPerunapaistos lenkkimakkaran kanssaJuustogratinoidut pinaattiperunatRanskalainen perunagratiiniGratinoidut uuniperunat kinkulla
PerunagratiiniJouluKasvisruokaUusivuosiLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini
  • 14.04.202311:39
    Makkarapata

    Nikkarin vuoka

  • 03.09.202112:37
    Paistettu kala

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 20.08.202115:28
    Uunibroileri

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 16.04.202013:24
    Jauhelihapaistos

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 07.04.202012:33
    Pekka Terävä

    Pekka Terävän perunagratiini