Mainos
Mainos

Joulupöydässä on usein maukkaita juustoja. Jos niitä jää yli, ne kannattaa raastaa ja käyttää perunagratiiniin. Nauti gratiini kinkun, kielen, savustetun poronpaistin tai lampaanviulun kera, tai pelkästään omana ruokanaan!

Neljälle

  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta päälle ripoteltavaksi

Valmistusohje

1. Raasta juustonjäämät, kuori ja viipaloi perunat. Voitele uuninkestävä vuoka öljytilkalla.

2. Lado perunoita ja juustoraastetta kerroksittain vuokaan, säästä 1 dl raastetta päälle ripoteltavaksi. Sekoita mausteet, maito ja kerma ja kaada gratiinin päälle, paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

3. Ripottele päälle viimeinen juusto ja paista vielä 20 minuuttia. Vinkki: Jos vahdit kilojasi, voit vaihtaa kermamaidon maa-artisokkakeittoon.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.