Perunagratiini juuston kera
Joulupöydässä on usein maukkaita juustoja. Jos niitä jää yli, ne kannattaa raastaa ja käyttää perunagratiiniin. Nauti gratiini kinkun, kielen, savustetun poronpaistin tai lampaanviulun kera, tai pelkästään omana ruokanaan!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl juustoraastetta
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 4 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 dl juustoraastetta päälle ripoteltavaksi
Valmistusohje
1. Raasta juustonjäämät, kuori ja viipaloi perunat. Voitele uuninkestävä vuoka öljytilkalla.
2. Lado perunoita ja juustoraastetta kerroksittain vuokaan, säästä 1 dl raastetta päälle ripoteltavaksi. Sekoita mausteet, maito ja kerma ja kaada gratiinin päälle, paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
3. Ripottele päälle viimeinen juusto ja paista vielä 20 minuuttia. Vinkki: Jos vahdit kilojasi, voit vaihtaa kermamaidon maa-artisokkakeittoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta