Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunagnocchit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kolmelle-neljälle

  • 750 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 2 munankeltuaista
  • 60 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • suolaa
  • muskottia

Keittämiseen

  • 3 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • voita vuokaan

Tomaattikastike

  • 8 kypsää tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat, keitä ne kypsiksi ja kaada vesi pois. Survo perunat soseeksi, kun ne ovat vielä haaleita. Sekoita joukkoon keltuaiset, voi, suola ja hieman muskottiraastetta. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes tuloksena on joustava taikina.

2. Pyöritä taikina pitkäksi noin 2 cm paksuksi pötköksi ja leikkaa siitä puolen sentin palasia. Paina palasia kevyesti haarukalla. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi ja laita gnocchit muutama kerrallaan kiehumaan hiljaa. Kun palaset nousevat pintaan, ne ovat kypsiä. Nosta ne reikäkauhalla voideltuun vuokaan ja pidä lämpiminä tarjoiluun asti.

3. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Pieni tomaatit karkeasti. Kuullota sipulisilppua öljyssä, lisää tomaattihake ja purista joukkoon valkosipuli. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.

Tämä on italialainen vastine pelmeneille, mykyille, klimpeille ja kroppkakoille. Ruokalajin nimi äännetään suunnilleen njooki, ettäs sitten tiedät Italiassa tilatessasi.

Lisää aiheesta:

Fenkolia kurkun ja perunapyreen keraPorkkanagratiiniPerunagnocchit sienten keraUudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytitKaalikääryleet kastikkeellaKaalikääryleet tomaattikastikkeessa
GnocchitLisäkeruoatPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit
  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

  • 27.08.201307:26
    Kalafilee

    Paistettua kuhaa ja perunagnocchi

  • 17.06.201308:34
    Kalafilee

    Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Perunagnocchit sienten kera