Perunagnocchit sienten kera
Gnocchi on tyypillinen italialainen pasta joka valmistetaan perunataikinasta. Tässä gnocchit saavat seurakseen herkkutatteja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- ½ kg perunaa
- 50 g raastettua parmesaanijuustoa
- 1 munankeltuainen
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ maustemittaa jauhettua muskottia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 200 g herkkutatteja
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 l vihanneslientä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl voita
Valmistusohje
1. Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat ja muussaa ne isossa kulhossa, lisää munankeltuainen, juusto, suola, pippuri ja muskotti. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja työstä taikinaksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista sienet, leikkaa isoiksi paloiksi ja aseta kostean pyyhkeen päälle. Paista sienet ja sipuli öljyssä, johon on puserrettu hieman valkosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kierittele se pitkäksi nauhaksi, jonka halkaisija on n. 1 ½ cm. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kierittele palat munanmuotoisiksi paloiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja anna gnocchien kiehahtaa hiljaa n. 2 minuuttia kunnes ne nousevat pintaan. Nosta gnocchit vedestä reikäkauhalla, laita siivilään ja kasta nopeasti kylmään veteen. Keitä kasvisliemi, lisää voi ja oliiviöljy. Lämmitä gnocchit liemessä ennen tarjoilua. Tarjoile sienten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa