Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunagnocchit sienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gnocchi on tyypillinen italialainen pasta joka valmistetaan perunataikinasta. Tässä gnocchit saavat seurakseen herkkutatteja.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • ½ kg perunaa
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ maustemittaa jauhettua muskottia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 200 g herkkutatteja
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 l vihanneslientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl voita

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat ja muussaa ne isossa kulhossa, lisää munankeltuainen, juusto, suola, pippuri ja muskotti. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja työstä taikinaksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista sienet, leikkaa isoiksi paloiksi ja aseta kostean pyyhkeen päälle. Paista sienet ja sipuli öljyssä, johon on puserrettu hieman valkosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kierittele se pitkäksi nauhaksi, jonka halkaisija on n. 1 ½ cm. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kierittele palat munanmuotoisiksi paloiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja anna gnocchien kiehahtaa hiljaa n. 2 minuuttia kunnes ne nousevat pintaan. Nosta gnocchit vedestä reikäkauhalla, laita siivilään ja kasta nopeasti kylmään veteen. Keitä kasvisliemi, lisää voi ja oliiviöljy. Lämmitä gnocchit liemessä ennen tarjoilua. Tarjoile sienten kera.

Lisää aiheesta:

Chileläiset empanadas-piirakat punaisella chililläSieni-broilerikeittoKana-kantarellipizzaPerunagnocchit, kasviksia ja lehtipersiljasalsaaPerunagnocchitTummariisigratiini
GnocchitLisäkeruoatPastat ja nuudelitKasvisruokaSienisatoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit
  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

  • 27.08.201307:26
    Kalafilee

    Paistettua kuhaa ja perunagnocchi

  • 17.06.201308:34
    Kalafilee

    Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Perunagnocchit sienten kera