Perunagnocchit, kasviksia ja lehtipersiljasalsaa

Perunagnocchit ovat hyvä vaihtoehto pastalle tai riisille.

Raaka-aineet

  • 500 g kuorittua perunaa (mielellään Asterix-lajiketta)
  • 3 keltuaista
  • 75 g perunajauhoja
  • 75 g vehnäjauhoja
  • hieman suolaa ja valkopippuria
  • 2-3 tomaattia
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puoli punttia lehtipersiljaa
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl raastettua parmesania

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi. Valuta huolellisesti ja anna höyrystyä hetki kattilassa. Purista perunaraudan läpi kulhoon tai murskaa huolellisesti. Anna perunan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon keltuaiset, jauhot ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä vaivaa taikinaa pitkään. Pyöritä taikinasta pitkiä ohuita pötköjä ja leikkaa siitä pieniä paloja. Siirrä palat varovasti jauhotetulle leivinpaperille. Laita vesi kiehumaan ja varaa viereen öljytty astia. Keitä gnoccheja noin kaksi minuuttia ja nosta ne öljyttyyn astiaan.

Leikkaa kukkakaali ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja siivuta porkkana. Poista tomaateista kanta ja kuutioi se rouheasti. Hienonna lehtipersilja ja kuorittu valkosipuli. Sekoita ne tomaatin joukkoon. Keitä vihannekset suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta hyvin.

Paista gnoccheja voissa kunnes ne saavat hieman väriä, lisää pannulle vihannekset ja lopuksi tomaatti-yrtti hakkelus. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin keskenään. Mausta lopuksi parmesaanilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!