Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunagnocchit fetakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 muna
  • suolaa
  • 4 l vettä

Tarjoiluun

  • 400 g savustettua siansivua
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 rkl maitoa

Lisäksi

  • isoreikäinen siivilä
  • reikäkauha

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat hienoksi. Lisää jauho, maito ja suola ja sekoita melko löysäksi taikinaksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa padassa. Laita taikina isoreikäiseen siivilään ja painele taikinaa rei'istä kiehuvaan veteen. Kun taikinapalat ovat kypsiä, ne nousevat pinnalle. Nosta ne reikäkauhalla vedestä ja valuta. Pidä lämpimänä.

2. Kuutioi sian savusivu ja paista rapeaksi. Murenna feta maitoon ja kuumenna.

3. Nosta kuumat gnocchit lämpimille lautasille. Kaada fetakastike päälle ja koristele läskikuutioilla.

Tämä on tyypillinen ruoka Slovakian keskiosista, Oravan, Liptovin ja Detvan seuduilta. Ateria koostuu perunapastasta, fetakastikkeesta ja rapeasta läskistä. Kunnon kotiruokaa siis.

Lisää aiheesta:

Uppomunatoastit papujen keraSalaatti pekonin ja hyydytetyn munan keraKalaa kookos-sipulikastikkeessaTanskalaiset frikadellitGrillatut minipizzatMaukas lihapiiras
GnocchitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit
  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

  • 27.08.201307:26
    Kalafilee

    Paistettua kuhaa ja perunagnocchi

  • 17.06.201308:34
    Kalafilee

    Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Perunagnocchit sienten kera