Perunagnocchit fetakastikkeessa
Tämä on tyypillinen ruoka Slovakian keskiosista, Oravan, Liptovin ja Detvan seuduilta. Ateria koostuu perunapastasta, fetakastikkeesta ja rapeasta läskistä. Kunnon kotiruokaa siis.
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 rkl maitoa
- 1 muna
- suolaa
- 4 l vettä
Tarjoiluun
- 400 g savustettua siansivua
- 100 g fetajuustoa
- 2 rkl maitoa
Lisäksi
- isoreikäinen siivilä
- reikäkauha
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat hienoksi. Lisää jauho, maito ja suola ja sekoita melko löysäksi taikinaksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa padassa. Laita taikina isoreikäiseen siivilään ja painele taikinaa rei'istä kiehuvaan veteen. Kun taikinapalat ovat kypsiä, ne nousevat pinnalle. Nosta ne reikäkauhalla vedestä ja valuta. Pidä lämpimänä.
2. Kuutioi sian savusivu ja paista rapeaksi. Murenna feta maitoon ja kuumenna.
3. Nosta kuumat gnocchit lämpimille lautasille. Kaada fetakastike päälle ja koristele läskikuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan