Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peruna-purjorieskat ja hiivaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Peruna-purjorieskat

  • 3 dl valmista perunamuusia
  • pala purjoa
  • 1 kananmuna
  • 1-2 dl maitoa tai piimää
  • noin 2 dl jauhoja
  • suolaa

Hiivaleipä

  • 5 dl vettä
  • 1 pala hiivaa
  • noin 1 l hiivaleipäjauhoja
  • 2-3 tl suolaa

Valmistusohje

Suikaloi purjo ja sekoita ainekset sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taputtele taikinaa leivinpaperille pieniksi rieskoiksi jauhotetuin sormin.

Pistele rieskoihin reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes rieskat saavat hieman väriä.

Murra hiiva kädenlämpöiseen veteen ja mausta se suolalla. Sekoita jauhot pikkuhiljaa joukkoon kunnes taikina on paksua ja sileää.

Anna sen nousta ensin kulhossa, sitten vielä limppuina ja paista 180-asteisessa uunissa tunnin verran.

Sami Garam valmistaa maukkaat peruna-purjorieskat ja hiivaleivän käden käänteessä. Kokeile itse kotona näitä helppotekoisia suolaisia leivonnaisia. Ne maistuvat hyvin esimerkiksi erilaisten keittojen kanssa.

Lisää aiheesta:

PerunalimppuRusinalimppuSpisbröd-näkkileipäPomeranssileipäSetsuuriPaprika-kaurarieskat
LeipäKasvisruokaBrunssiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä