Peruna-purjorieskat ja hiivaleipä
Sami Garam valmistaa maukkaat peruna-purjorieskat ja hiivaleivän käden käänteessä. Kokeile itse kotona näitä helppotekoisia suolaisia leivonnaisia. Ne maistuvat hyvin esimerkiksi erilaisten keittojen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Peruna-purjorieskat
- 3 dl valmista perunamuusia
- pala purjoa
- 1 kananmuna
- 1-2 dl maitoa tai piimää
- noin 2 dl jauhoja
- suolaa
Hiivaleipä
- 5 dl vettä
- 1 pala hiivaa
- noin 1 l hiivaleipäjauhoja
- 2-3 tl suolaa
Valmistusohje
Suikaloi purjo ja sekoita ainekset sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taputtele taikinaa leivinpaperille pieniksi rieskoiksi jauhotetuin sormin.
Pistele rieskoihin reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes rieskat saavat hieman väriä.
Murra hiiva kädenlämpöiseen veteen ja mausta se suolalla. Sekoita jauhot pikkuhiljaa joukkoon kunnes taikina on paksua ja sileää.
Anna sen nousta ensin kulhossa, sitten vielä limppuina ja paista 180-asteisessa uunissa tunnin verran.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit