Peruna-purjorieskat ja hiivaleipä

Sami Garam valmistaa maukkaat peruna-purjorieskat ja hiivaleivän käden käänteessä. Kokeile itse kotona näitä helppotekoisia suolaisia leivonnaisia. Ne maistuvat hyvin esimerkiksi erilaisten keittojen kanssa.

Peruna-purjorieskat

  • 3 dl valmista perunamuusia
  • pala purjoa
  • 1 kananmuna
  • 1-2 dl maitoa tai piimää
  • noin 2 dl jauhoja
  • suolaa

Hiivaleipä

  • 5 dl vettä
  • 1 pala hiivaa
  • noin 1 l hiivaleipäjauhoja
  • 2-3 tl suolaa

Valmistusohje

Suikaloi purjo ja sekoita ainekset sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taputtele taikinaa leivinpaperille pieniksi rieskoiksi jauhotetuin sormin.

Pistele rieskoihin reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes rieskat saavat hieman väriä.

Murra hiiva kädenlämpöiseen veteen ja mausta se suolalla. Sekoita jauhot pikkuhiljaa joukkoon kunnes taikina on paksua ja sileää.

Anna sen nousta ensin kulhossa, sitten vielä limppuina ja paista 180-asteisessa uunissa tunnin verran.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.