Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voimakkaan makuinen lehtikaali pääsee oikeuksiinsa tässä konstailemattomassa keitossa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 250 g tuoretta tai pakastettua lehtikaalia
  • 120 g valkosipulilla maustettua makkaraa
  • ½ kg perunoita viipaleina
  • 1, 4 l vettä
  • 1 1/4 dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista lehtikaali, poista paksu lehtiruodit ja leikkaa lehtiosat ohuiksi suikaleiksi. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Pane makkarat kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Hauduta makkaroita 15 minuuttia ja leikkaa sitten viipaleiksi. Säästä keitinvesi. Keitä perunaviipaleet jäljelle jääneessä vedessä pehmeiksi. Soseuta perunat nuijalla tai tehosekoittimella ja lisää oliiviöljy.

3. Kiehauta perunasose ja lisää joukkoon myös makkaroiden keitinvesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lehtikaali ja jatka hauduttamista vielä viisi minuuttia. Lisää kattilaan makkaraviipaleet ja kiehauta vielä kertaalleen.

Lisää aiheesta:

Keittopata kanan keraAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoNaudanpaisti juuressoseessaPorsaankyljys RobèrtJauheliha-gulassikeittoLammas-vihanneskeitto
KaalikeittoLiharuokaKananmunatonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto
  • 22.01.202413:02
    Jauhelihakeitto

    Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohje

  • 12.11.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Ruskistettu kaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaalikeitto les Landesista

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Peruna-lehtikaalikeittoa ja valkosipulimakkaroita