Loppukesä on kesäkurpitsoiden parasta aikaa. Valmista silloin herkullisia peruna-kesäkurpitsakakkuja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kahdelle
Raaka-aineet
- 100 g kesäkurpitsaa
- 1 peruna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 1 kananmuna
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- kermaviiliä
- hienonnettua ruohosipulia
- hienonnettua punasipulia
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa karkeasti. Kuori ja raasta peruna. Sekoita raasteet vehnäjauhojen ja suolan kanssa kulhossa. Vatkaa muna ja lisää raasteseokseen.
2. Kuumenna voita paistinpannussa. Muotoile taikinasta kakkuja pannussa ja paista ne kullankeltaisiksi molemmin puolin keskilämmöllä.
3. Tarjoile kermaviilin, ruohosipulin ja punasipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!