Peruna-kesäkurpitsakakut
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672140/landscape16_9/515/290/c7985193879ad6ec8e15c64232a57cc/vu/902539-1841.jpg)
Julkaistu
Loppukesä on kesäkurpitsoiden parasta aikaa. Valmista silloin herkullisia peruna-kesäkurpitsakakkuja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kahdelle
Raaka-aineet
- 100 g kesäkurpitsaa
- 1 peruna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 1 kananmuna
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- kermaviiliä
- hienonnettua ruohosipulia
- hienonnettua punasipulia
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa karkeasti. Kuori ja raasta peruna. Sekoita raasteet vehnäjauhojen ja suolan kanssa kulhossa. Vatkaa muna ja lisää raasteseokseen.
2. Kuumenna voita paistinpannussa. Muotoile taikinasta kakkuja pannussa ja paista ne kullankeltaisiksi molemmin puolin keskilämmöllä.
3. Tarjoile kermaviilin, ruohosipulin ja punasipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka