Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peruna-kasvispihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 400 g porkkanoita
  • 400 g perunoita
  • 400 g juuriselleriä
  • palsternakkaa tai juuripersiljaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • hienonnettua timjamia tai rosmariinia
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • 2 dl ricottajuustoa
  • 4 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

1. Raasta kaikki kasvikset karkeaksi raasteeksi. Taputtele raaste talouspaperin avulla kuivaksi ja sekoita joukkoon jauhot, yrtit, suola ja pippuri.

2. Kuumenna öljy ja voi pienellä paistinpannulla (mielellään teflonpannulla). Nosta paistinpannulle nokareita kasvisraasteesta ja painele nokareet tasaisiksi pihveiksi. Paista noin kolme minuuttia, kunnes pihvit saavat kullanruskean värin ja pysyvät koossa. Käännä pihvit paistinlastan avulla ja paista kolme minuuttia myös toiselta puolelta. Jatka niin kauan kuin kasvisraastetta riittää.

3. Paina kaksi pihviä päällekkäin suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla maustetun ricottajuuston avulla juuri ennen tarjoilua.

Karkeasta raasteesta valmistetut pihvit ovat maukas tapa tarjota kasviksia. Lisää lämpimien pihvien väliin ricottajuustoa ja jotakin muuta tuorejuustoa. Tarjoa lisänä kuullotettua pinaattia sekä tomaatti- tai pestokastiketta.

Lisää aiheesta:

Porkkana-kesäkurpitsalasagneLammasmureketta ja munakoisoaPekonipihvit ja parsakaaligratiiniKevyesti paistetut tartarpihvit juureskakkusten keraSavulohi-pinaattilasagnePerinteiset lehtipihvit
KasvispihvitKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispihvit
  • 11.08.202313:51
    Kesäkurpitsa

    Kesäkurpitsa-fetapihvit: Helppo ja edullinen ruoka kesäkurpitsasta!

  • 08.06.201807:20
    Pitaleivät

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 08.02.201616:43
    kaupalliset

    Juurespannaripihvit paprikarenkaissa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kasvispihvit kermaviilikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Sellerileike