Peruna-kasvispihvit
Karkeasta raasteesta valmistetut pihvit ovat maukas tapa tarjota kasviksia. Lisää lämpimien pihvien väliin ricottajuustoa ja jotakin muuta tuorejuustoa. Tarjoa lisänä kuullotettua pinaattia sekä tomaatti- tai pestokastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g kesäkurpitsaa
- 400 g porkkanoita
- 400 g perunoita
- 400 g juuriselleriä
- palsternakkaa tai juuripersiljaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- hienonnettua timjamia tai rosmariinia
- voita tai öljyä paistamiseen
- 2 dl ricottajuustoa
- 4 rkl ruohosipulia
Valmistusohje
1. Raasta kaikki kasvikset karkeaksi raasteeksi. Taputtele raaste talouspaperin avulla kuivaksi ja sekoita joukkoon jauhot, yrtit, suola ja pippuri.
2. Kuumenna öljy ja voi pienellä paistinpannulla (mielellään teflonpannulla). Nosta paistinpannulle nokareita kasvisraasteesta ja painele nokareet tasaisiksi pihveiksi. Paista noin kolme minuuttia, kunnes pihvit saavat kullanruskean värin ja pysyvät koossa. Käännä pihvit paistinlastan avulla ja paista kolme minuuttia myös toiselta puolelta. Jatka niin kauan kuin kasvisraastetta riittää.
3. Paina kaksi pihviä päällekkäin suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla maustetun ricottajuuston avulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa