Persikkakakku

Myös muut säilykehedelmät sopivat totta kai hyvin kakkuun. Jos valitset ananasta, voit myös vaihtaa appelsiinimehun ananasmehuun.

10-12 palaan

  • 3 kananmunaa
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 1 dl maitoa
  • ¾ dl appelsiinimehua
  • 1 prk persikanpuolikkaita
  • 3 dl kuohukermaa
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan maito ja appelsiinimehu kunnes saat tasaisen taikinan.

2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

3. Koristele persikkaviipalein, tarjoile kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.