Persikkakakku

Myös muut säilykehedelmät sopivat totta kai hyvin kakkuun. Jos valitset ananasta, voit myös vaihtaa appelsiinimehun ananasmehuun.

10-12 palaan

  • 3 kananmunaa
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 1 dl maitoa
  • ¾ dl appelsiinimehua
  • 1 prk persikanpuolikkaita
  • 3 dl kuohukermaa
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan maito ja appelsiinimehu kunnes saat tasaisen taikinan.

2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

3. Koristele persikkaviipalein, tarjoile kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat