Perinteiset lehtipihvit
Maukas, mutta samalla niin konstailematon annos syntyy lehtipihveistä, perunamuhennoksesta, piparjuuresta ja munankeltuaisesta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 isoa ohutta lehtipihviä
- 4 rkl vastaraastettua piparjuurta
- 4 munankeltuaista
- suolaa, pippuria
- noin 1 kg perunoita
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 rkl voita + voita paistamiseen
- persiljaa
- suolakurkkuja
Valmistusohje
1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Raasta piparjuuri karkeaksi raasteeksi. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi - näin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti kuumalla paistinpannulla.
3. Annostele perunamuhennos ja pihvit lämpimille lautasille. Pane päälle munankeltuaiset, ripottele pinnalle piparjuuriraastetta ja koristele persiljalla. Tarjoa lisukkeena suolakurkkua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje