Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteiset lehtipihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas, mutta samalla niin konstailematon annos syntyy lehtipihveistä, perunamuhennoksesta, piparjuuresta ja munankeltuaisesta.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 4 isoa ohutta lehtipihviä
  • 4 rkl vastaraastettua piparjuurta
  • 4 munankeltuaista
  • suolaa, pippuria
  • noin 1 kg perunoita
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voita + voita paistamiseen
  • persiljaa
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja soseuta perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito ja voi voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Raasta piparjuuri karkeaksi raasteeksi. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi - näin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti kuumalla paistinpannulla.

3. Annostele perunamuhennos ja pihvit lämpimille lautasille. Pane päälle munankeltuaiset, ripottele pinnalle piparjuuriraastetta ja koristele persiljalla. Tarjoa lisukkeena suolakurkkua.

Lisää aiheesta:

Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessaSuikalepihvit kantarellien keraLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraastePannupihvi kantarellikastikkeen keraPorkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien keraLehtipihvit, pekonia ja juuresmuusia
LehtipihviGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lehtipihvi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lehtipihvit piparjuuren ja suolakurkkujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihvi juustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Stroganoff-lehtipihvipannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraaste

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lehtipihviä ja raastettua piparjuurta