Perinteinen uunijäätelö
Retromuoti on vallalla myös ruoanlaitossa. Uunijäätelön perustana on tietenkin sokerikakkupohja, jonka päälle kasataan vaniljajäätelö ja hedelmiä tai marjoja. Lopuksi koko komeus peitetään marengilla.
4 annosta
- 1 sokerikakkupohja
- ½ litraa vaniljajäätelöä
- 4 säilykepersikan puolikasta
- 3 munanvalkuaista
- 3 rkl sokeria
- tuoreita marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa munanvalkuainen marenkia varten kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan. Leikkaa sokerikakkupohja jäätelöpaketin kokoiseksi ja nosta se uuninkestävälle vadille.
2. Nosta jäätelöä sokerikakkupohjalle. Peitä persikoilla. Pursota päälle marenkia kauniisti niin, että täyte ja pohjan sivut peittyvät kauttaaltaan.
3. Pane vati uuniin noin 4-5 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että marenki saa hieman väriä. Tarjoile heti tuoreiden marjojen, marjakastikkeen tai säilykehedelmien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan