Perinteinen talonpojan munakas
Talonpojan munakkaan kuuluu olla yksinkertainen ja ronski. Sen pitää sisältää läskiä, perunaa ja sipulia. Tässä on perusresepti tiennäyttäjäksi. Voit hyvin lisätä savulihaa ja sekä makkara että tomaatit sopivat tähän omelettiin hyvin, puhumattakaan ruohosipulisilpusta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 10 munaa
- 3 rkl voita
- 1 nippu tuoreita uusia sipuleita
- suolaa ja valkopippuria
- 200 g suolattua siansivua
- 4 keskikokoista keitettyä perunaa
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa sipulit isohkoiksi paloiksi. Keitä niitä vähäsuolaisessa vedessä viitisen minuuttia ja valuta sen jälkeen siivilässä.
2. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Leikkaa siansivusta pois kamara ja paloittele viipaleet isohkosti. Kuullota ruskistamatta läskinpaloja yhdessä sipulien ja perunoiden kanssa paistinpannussa keskilämmöllä. Silppua persilja ja ruohosipuli.
3. Vatkaa munat yhdessä suolan ja pippurin kanssa. Kaada seos pannuun paistettujen ainesten päälle. Anna munakkaan hyytyä hitaasti pannulla valmiiksi. Sirottele persilja- ja ruohosipulisilppu omeletille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje