Perinteinen raparperipiirakka

Tämä on kunnon vanhanajan raparperipiirakka, joka maistuu hyvältä puoliksi sulaneen vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

  • Neljälle

Pohja

  • 150 g voita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4 raparperinvartta
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl perunajauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi massa muruiseksi sormin. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Ota kolmannes taikinasta sivuun kanneksi, painele loput taikinasta piirakkavuokaan, laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele raparperit ja paloittele ne sentinkokoisiksi paloiksi. Sekoita kidesokeri, kaneli ja perunajauhot, sekoita seos raparperipalojen kanssa. Laita täyte piirakkapohjalle, muotoile lopusta taikinasta pitkiä pitkoja ja litistä ne, aseta ruudukoksi raparperien päälle.

3. Vatkaa muna ja penslaa piirakka. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!