Perinteinen raparperipiirakka
Tämä on kunnon vanhanajan raparperipiirakka, joka maistuu hyvältä puoliksi sulaneen vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Pohja
- 150 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4 raparperinvartta
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tl kanelia
- 1 rkl perunajauhoja
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi massa muruiseksi sormin. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Ota kolmannes taikinasta sivuun kanneksi, painele loput taikinasta piirakkavuokaan, laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele raparperit ja paloittele ne sentinkokoisiksi paloiksi. Sekoita kidesokeri, kaneli ja perunajauhot, sekoita seos raparperipalojen kanssa. Laita täyte piirakkapohjalle, muotoile lopusta taikinasta pitkiä pitkoja ja litistä ne, aseta ruudukoksi raparperien päälle.
3. Vatkaa muna ja penslaa piirakka. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut