Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteinen moussaka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moussaka on Kreikan kiistaton kansallisruoka. Tavallisesti se valmistetaan munakoisosta, mutta munakoison asemasta voi käyttää myös perunoita.

4 annosta

  • 1 kg munakoisoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • noin 2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl voita
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 dl hienonnettua sipulia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 vatkattu muna
  • 2 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori munakoisot ja leikkaa ne ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja kääntele jauhoissa. Paista miedolla lämmöllä öljyssä ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää tomaattipyree, suola ja pippuri ja jätä hautumaan muutamaksi minuutiksi.

2. Bechalmel-kastike: Kuumenna maito. Sulata toisessa kattilassa voi ja sekoita sen joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähän kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja hauduta vielä muutama minuutti.

3. Lado puolet munakoisoviipaleista uuninkestävään vuokaan. Lisää viipaleiden päälle puolet jauhelihasta, puolet bechamel-kastikkeesta ja neljännes juustoraasteesta. Toista. Lisää lopuksi vatkattu muna ja munan päälle loput juustoraasteesta. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin moussakaMunakoisolaatikkoRosmariininen moussakaKreikkalainen moussakaMoussaka juurisellerilläPasticcio
MoussakaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Moussaka
  • 27.02.202010:09
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

  • 27.01.202013:04
    Kasvislasagne

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 16.11.201707:23
    Pääruoat

    Härkismoussaka

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Hovimestarin moussaka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moussaka à la Klein