Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perhospastaa, kanaa ja mustia torvisieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 broilerifileetä
  • 80 g tuoreita mustia torvisieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 purjo
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 annosta perhospastaa

Kastike

  • 2 ½ rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl kuivattua mustaa torvisientä hienonnettuna

Koristeeksi

  • 4 minimaissia

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja lisää hyvin sekoittaen jauho. Nosta takaisin liedelle ja kaada sekaan kanaliemi sekoitellen. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää kerma, suola sekä pippuri ja murustele joukkoon kuivatut sienet. Hauduta ennen tarjoilua.

2. Perkaa tuoreet sienet. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja puhdista purjo ja leikkaa viipaleiksi, ryöppää viipaleet vähäsuolaisessa vedessä. Nosta vedestä ja pidä lämpimänä. Laita broilerinfileet kiehumaan samaan veteen ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä nekin lämpiminä. Valuta valmis pasta lävikössä.

3. Paista torvisienet voissa, suolaa ja pippuroi. Jaa pasta neljälle lämpimälle syvälle lautaselle, lusikoi päälle kastiketta. Nosta annoksiin purjoa, fileet ja torvisieniä. Koristele halkaistuilla minimaisseilla.

Mustat torvisienet ovat yksi parhaita ruokasieniä, joiden mausteinen maku sopii hyvin yhteen miedon kananlihan kanssa. Sienten maku korostuu erityisesti, kun käytetään kuivattuja sieniä, kuten tämän aterian kastikkeessa.

Lisää aiheesta:

Ankanmaksalla ja tryffelillä täytetyt kanafileetSieni-kanahöystö kinkun ja bulgurin keraLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaSienitäytteiset lihakääryleetSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaTagliatelle ja curryntuoksuinen lohikastike
KanapastaPastat ja nuudelitKananmunatonSienisatoPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapasta
  • 06.03.202318:30
    Nopeat ja helpot

    Harri Syrjäsen punainen curry -kanapasta

  • 13.02.202318:30
    Ystävänpäivä

    Harri Syrjäsen Marry Me -kanapasta

  • 04.03.202217:00
    Pastat ja nuudelit

    Harri Syrjäsen helppo Kievin kana

  • 20.12.202110:12
    Pasta

    Harri Syrjäsen helppo Pasta Alfredo

  • 07.12.202115:34
    Pastat ja nuudelit

    Harri Syrjäsen helppo appelsiini-broileripasta