Perhospastaa, kanaa ja mustia torvisieniä

Mustat torvisienet ovat yksi parhaita ruokasieniä, joiden mausteinen maku sopii hyvin yhteen miedon kananlihan kanssa. Sienten maku korostuu erityisesti, kun käytetään kuivattuja sieniä, kuten tämän aterian kastikkeessa.

Neljälle

  • 4 broilerifileetä
  • 80 g tuoreita mustia torvisieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 purjo
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 annosta perhospastaa

Kastike

  • 2 ½ rkl voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl kuivattua mustaa torvisientä hienonnettuna

Koristeeksi

  • 4 minimaissia

Valmistusohje

1. Kastike: Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja lisää hyvin sekoittaen jauho. Nosta takaisin liedelle ja kaada sekaan kanaliemi sekoitellen. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää kerma, suola sekä pippuri ja murustele joukkoon kuivatut sienet. Hauduta ennen tarjoilua.

2. Perkaa tuoreet sienet. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja puhdista purjo ja leikkaa viipaleiksi, ryöppää viipaleet vähäsuolaisessa vedessä. Nosta vedestä ja pidä lämpimänä. Laita broilerinfileet kiehumaan samaan veteen ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä nekin lämpiminä. Valuta valmis pasta lävikössä.

3. Paista torvisienet voissa, suolaa ja pippuroi. Jaa pasta neljälle lämpimälle syvälle lautaselle, lusikoi päälle kastiketta. Nosta annoksiin purjoa, fileet ja torvisieniä. Koristele halkaistuilla minimaisseilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.