4 hengelle
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
- 1 tl kuivattua chilipippuria (ei välttämätön)
- 2 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
- 16 jättikatkarapua
- 12 kirsikkatomaattia puolitettuina
- suolaa maustamiseen
- nippu tuoretta, liuskalehtistä persiljaa silputtuna
- 350 ml valkoviiniä
- 460 g rigatoni-pastaa
- vastaraastettua parmesaania päälle
Tee näin
Valmistusohje
- kuumenna öljy suurella pannulla
- lisää valkisipuli, chili, kesäkurpitsat ja paista, kunnes kesäkurpitsat ovat al dente (pehmeitä, mutta hieman "pureskeltavia")
- lisää katkaravut, tomaatit, suola, persilja sekä viini
- peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia
- kun kastike on keittymässä, keitä pasta suolalla maustetussa vedessä
- sekoita pastaa, jotta se ei takerru
- poista katkaravut ja kesäkurpitsat pannulta ja laita sivummalle, jätä kastiketta pannulle
- valuta pasta, kun se on al dente ja lisää pannulle
- ripottele parmesaaniraaste pastan joukkoon, sekoita hyvin
- aseta pasta kastikkeineen tarjoiluastialle ja laita katkaravut sekä kesäkurpitsat päälle
- ripottele persiljaa päälle ja tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.