Pennepastaa suklaa-sardellikastikkeessa

Penne alla cioccolato with anchovies yhdistää kaikki tuntemasi maut uudeksi, upeaksi ruokalajiksi!

4 hengelle

  • 450 g penne rigate -pastaa
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna
  • 8 sardellifilettä pieneksi pilkottuna
  • 475 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 % ) paloiteltuna
  • 115 g hienoja korppujauhoja
  • pieni nippu tuoretta persiljaa

Valmistusohje

- Keitä penne suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsymässä, valmista kastike.

- Kuumenna öljy pannulla. Ruskista kevyesti valkosipuli, chili ja sardellit. Kypsennä kunnes valkosipuli on kullanruskeaa ja sardellit hajoavat.

- Lisää suklaa. Kun se on sulanut, lisää korppujauhot.

- Valuta pasta juuri ennen al dente -vaihetta ja lisää kastikkeen joukkoon.

- Lisää persilja ja sekoita hyvin muutaman sekunnin ajan, jotta kastike ja pasta menevät kunnolla sekaisin.

- Tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!