Penne-pastaa voin ja juuston kera
Italialaiselle ei saisi erehtyä huomauttamaan että pasta al burro con formaggino on vain makaronia ja sulatejuustoa. Kermainen formaggino-juusto yhdistettynä aromaattiseen grana-padanoon tekee tästä reseptistä kotiruokien klassikon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 450g penne-pastaa, pasta rigate
- 2 ruokalusikallista voita
- 1/2 tuoretta grana-padanoa raastettuna
- 2 ruokalusikallista formaggino-juustoa
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Kiehauta vesi kattilassa, lisää suola ja keitä penne-pasta paketissa olevan ohjeen mukaan.
- Huuhdo pasta ja kaada kulhoon hiukan myös pastan omaa keitinvettä.
- Lisää raastettu grana-padano, voi ja juusto ja anna kuuman pastan ja keitinveden sulattaa kaikki aineet.
- Sekoita hyvin, jotta kastike tarttuisi pennejen vakoihin. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan