Pekonipiiras

Illanistujaisten yöpala, retki, lounas, noutopöytä... Piiras sopii aina. Jos haluat piiraasta vähän vihreämmän, lisää täytteeseen pekonin kumppaniksi parsakaalin nuppuja.

Neljälle

  • 150 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 1/4 dl kylmää vettä

Täyte

  • 3 munaa
  • 2 dl kahvikermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 150 g pekonikuutioita
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi, pane muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa piirasvuoka sillä ja pistele pohja. Taita foliosuikale reunan yli, ettei taikina valahda. Esipaista piiraspohjaa keskiunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista folio.

3. Alenna uunin lämpö 225 asteeseen. Vatkaa yhteen muna, kerma, ranskankerma ja juusto. Mausta. Levitä pekonit piiraspohjalle. Kaada täyte piiraskuoreen ja paista valmiiksi, noin 25 minuuttia., kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.