Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekonipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 150 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 1/4 dl kylmää vettä

Täyte

  • 3 munaa
  • 2 dl kahvikermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 150 g pekonikuutioita
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauho muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi, pane muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kauli taikina, vuoraa piirasvuoka sillä ja pistele pohja. Taita foliosuikale reunan yli, ettei taikina valahda. Esipaista piiraspohjaa keskiunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista folio.

3. Alenna uunin lämpö 225 asteeseen. Vatkaa yhteen muna, kerma, ranskankerma ja juusto. Mausta. Levitä pekonit piiraspohjalle. Kaada täyte piiraskuoreen ja paista valmiiksi, noin 25 minuuttia., kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Illanistujaisten yöpala, retki, lounas, noutopöytä... Piiras sopii aina. Jos haluat piiraasta vähän vihreämmän, lisää täytteeseen pekonin kumppaniksi parsakaalin nuppuja.

Lisää aiheesta:

Kiillotettu omenapiirasIsoäidin kesän purjopiirasNopea broileripiirasJuustopiirasVihreä piiras pekonillaYlellinen taskurapupiiras
PekonipiirakkaLiharuokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Pekonipiirakka
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pekoni-purjopiiras

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Quiche Lorraine pekonista

  • 18.02.201300:00
    Leivonta

    Flammeküche eli pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla