Pekonimuffinit ja pannukakut
Aamu alkaa pekonimuffineilla ja amerikkalaisilla pannukakuilla.
Ainekset
- 100 g pekonikuutioita
- 100 g emmental-juustoa
- 3 rkl timjamia
- mustapippuria
- (suolaa)
- 2 dl kauraleseitä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl vettä
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Paista pekonikuutioit rapeiksi. Pilko juusto kuutioiksi. Sulata voi tai margariini.
Sekoita keskenään leseet, jauhot ja leivinjauhe, lisää timjami, rapeat pekonit ja juustokuutiot. Sekoita sulanut rasva, vesi ja kananmunat keskenään.
Kaada nestemäiset aineet kuivien joukkoon ja sekoita varovasti, taikina saa jäädä kokkareiseksi.
Voitele muffinvuoan pesät tai aseta niihin korkeat paperiset muffinivuoat. Lusikoi taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 15 – 18 minuuttia.
Tarjoile kuumina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan