Pekonilla täytetty mureke

Tämä täyte tekee murekelimpusta mehukkaan ja maukkaan. Voit tehdä tämän etukäteen valmiiksi ja sitten vain lämmittää sen ennen tarjoilua, esim. vesihauteessa uunissa.

Neljälle

  • 500 g nautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • ½ dl mineraalivettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä

Täyte

  • 1 paketti pekonikuutioita
  • 1 pieni purjo
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan mausteet ja muna. Turvota korppujauho mineraalivedessä 5 minuuttia ja sekoita sitten murekeseokseen, samoin kuin kaikki muut ainekset. Kääntele mukaan myös herneet.

2. Ruskista pekoni ja suikaloitu purjo. Voitele univuoka ja levitä sille 1/3 mureketaikinasta pitkänomaisen limpun muotoon. Levitä sen päälle puolet täytteestä, sitten mureketta, sen jälkeen täytettä ja lopuksi murekekerros.

3. Muotoile murekelimppu sileäksi. Penslaa voisulalla. Paista uunin alatasolla noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!