Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekonilla täytetty mureke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g nautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • ½ dl mineraalivettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä

Täyte

  • 1 paketti pekonikuutioita
  • 1 pieni purjo
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan mausteet ja muna. Turvota korppujauho mineraalivedessä 5 minuuttia ja sekoita sitten murekeseokseen, samoin kuin kaikki muut ainekset. Kääntele mukaan myös herneet.

2. Ruskista pekoni ja suikaloitu purjo. Voitele univuoka ja levitä sille 1/3 mureketaikinasta pitkänomaisen limpun muotoon. Levitä sen päälle puolet täytteestä, sitten mureketta, sen jälkeen täytettä ja lopuksi murekekerros.

3. Muotoile murekelimppu sileäksi. Penslaa voisulalla. Paista uunin alatasolla noin tunti.

Tämä täyte tekee murekelimpusta mehukkaan ja maukkaan. Voit tehdä tämän etukäteen valmiiksi ja sitten vain lämmittää sen ennen tarjoilua, esim. vesihauteessa uunissa.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatLammasmureke maissin ja paprikan keraHellenin uunilihamurekeLihamureke munien kanssaJauhalihamureke oliivien keraHerkkusienitäytteinen mureke
LihamurekePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke