Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekoni-viikunamuffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • (noin 18 pientä tai 10 isoa)

Persillade

  • 1 ruukku persiljaa
  • kourallinen basilikan lehtiä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Täyte

  • 140 g pekonia
  • reilu kourallinen kuivattuja viikunoita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl parmesania
  • pippuria

Taikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 ½ dl grahamjauhoja
  • ½ dl kauraleseitä
  • 3 kananmunaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl jogurttia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl persilladea

Valmistusohje

Persillade: Jauha kaikki ainekset sauvasekoittimella.

Täyte: Laita viikunat likoamaan kylmään veteen, jos ne ovat kovin kuivia. Kuumenna sillä välin pannu ja ruskista siinä suikaloitu pekoni. Suikaloi viikunat ja lisää ne pannulle pekonin kanssa, kuumenna vielä hetki ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä hetken.

Laita pekoni-viikunaseos kulhoon ja riko sekaan kananmuna. Lisää parmesanraaste ja sekoita ainekset hyvin lusikalla. Mausta vielä pippurilla.

Taikina: Sekoita kuivat keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munat, lisää sekaan persillade, vesi, jogurtti, oliiviöljy ja yhdistä taikinaksi.

Vuoraa metallinen muffinivuoka muffinipapereilla tai käytä silikonivuokaa. Täytä vuoat puoleen väliin asti taikinalla. Lisää taikinan päälle pari teelusikallista täytettä. Paina täytettä kevyesti taikinaan ja pyöräytä hieman, että se sekoittuu massaan. Paista muffineita 180°c :ssa 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

VihannespiirakkaCrêpes Maxim'sKanapiirakka parsakaalillaTonnikala-juustotorttuLohi-fetapiirasThaimaalaiset broileripiiraat
Suolaiset muffinitHedelmät ja marjatLiharuokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset muffinit
  • 4.4.09:20
    Muffinssit

    Pizzamuffinssit airfryerissa

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Jaanan "Villin puutarhurin muffinit"

  • 10.02.201617:44
    Muffinssit

    Sydänpasta-juustomuffinssit

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustomuffinit

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustomuffinit siemenillä