Pekoni-viikunamuffinit

Ainekset

  • (noin 18 pientä tai 10 isoa)

Persillade

  • 1 ruukku persiljaa
  • kourallinen basilikan lehtiä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Täyte

  • 140 g pekonia
  • reilu kourallinen kuivattuja viikunoita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl parmesania
  • pippuria

Taikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 ½ dl grahamjauhoja
  • ½ dl kauraleseitä
  • 3 kananmunaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl jogurttia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl persilladea

Valmistusohje

Persillade: Jauha kaikki ainekset sauvasekoittimella.

Täyte: Laita viikunat likoamaan kylmään veteen, jos ne ovat kovin kuivia. Kuumenna sillä välin pannu ja ruskista siinä suikaloitu pekoni. Suikaloi viikunat ja lisää ne pannulle pekonin kanssa, kuumenna vielä hetki ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä hetken.

Laita pekoni-viikunaseos kulhoon ja riko sekaan kananmuna. Lisää parmesanraaste ja sekoita ainekset hyvin lusikalla. Mausta vielä pippurilla.

Taikina: Sekoita kuivat keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munat, lisää sekaan persillade, vesi, jogurtti, oliiviöljy ja yhdistä taikinaksi.

Vuoraa metallinen muffinivuoka muffinipapereilla tai käytä silikonivuokaa. Täytä vuoat puoleen väliin asti taikinalla. Lisää taikinan päälle pari teelusikallista täytettä. Paina täytettä kevyesti taikinaan ja pyöräytä hieman, että se sekoittuu massaan. Paista muffineita 180°c :ssa 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.