Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekoni-tomaattikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 140 g pekonia (1 pkt)
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 dl vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 5 dl maitoa
  • 1 kasvisliemikuutio

Valmistusohje

1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi keskikokoisessa kattilassa, n. 10 minuuttia. Valuta viipaleet talouspaperilla. Kaada kattilasta rasva pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi samassa kattilassa, jossa paistoit pekonin. Älä huoli, jos kattilaan on jäänyt pieniä pekoninjäämiä, ne antavat vain makua keitolle. Lisää sipuli kattilaan ja paista, kunnes se alkaa pehmetä. Sekoittele silloin tällöin.

3. Ota kattila liedeltä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.

4. Ota tomaatit purkista, paloittele ne ja laita kattilaan. Kaada mukaan tomaattiliemi purkista, mausta pippurilla, suolalla ja laakerinlehdillä. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi kuumalla levyllä. Alenna lämpöä hieman ja keitä ilman kantta 2 minuuttia. Keitto alkaa nyt paksuuntua.

Tomaatti ja pekoni maistuvat hyvältä yhdessä. Tämä on helppo ja nopeasti valmistuva soppa. Tarjoile alkuruokana, lounaana tai illallisena. Valkosipulileipä on hyvä lisuke.

5. Lisää maito ja liemikuutio. Kuumenna samalla sekoittaen, ilman että keitto kiehuu. Leikkaa tai murra pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja lisää keittoon. Poista laakerinlehti ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoVasikkablanquette curryn ja kapristen keraFoliossa paistettua maksaaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaChez Jounin sipulikeittoKanaa ja banaanimuhennosta
TomaattikeittoKananmunatonAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto
  • 27.10.12:41
    Nopeat ja helpot

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 03.11.202315:07
    Kasviskeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 02.06.201612:07
    Välipalat

    Punainen gazpacho

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä tomaattikeitto lasissa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo tomaattikeitto