Pekoni-tomaattikeitto
Tomaatti ja pekoni maistuvat hyvältä yhdessä. Tämä on helppo ja nopeasti valmistuva soppa. Tarjoile alkuruokana, lounaana tai illallisena. Valkosipulileipä on hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 140 g pekonia (1 pkt)
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 dl vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 5 dl maitoa
- 1 kasvisliemikuutio
Valmistusohje
1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi keskikokoisessa kattilassa, n. 10 minuuttia. Valuta viipaleet talouspaperilla. Kaada kattilasta rasva pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi samassa kattilassa, jossa paistoit pekonin. Älä huoli, jos kattilaan on jäänyt pieniä pekoninjäämiä, ne antavat vain makua keitolle. Lisää sipuli kattilaan ja paista, kunnes se alkaa pehmetä. Sekoittele silloin tällöin.
3. Ota kattila liedeltä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
4. Ota tomaatit purkista, paloittele ne ja laita kattilaan. Kaada mukaan tomaattiliemi purkista, mausta pippurilla, suolalla ja laakerinlehdillä. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi kuumalla levyllä. Alenna lämpöä hieman ja keitä ilman kantta 2 minuuttia. Keitto alkaa nyt paksuuntua.
5. Lisää maito ja liemikuutio. Kuumenna samalla sekoittaen, ilman että keitto kiehuu. Leikkaa tai murra pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja lisää keittoon. Poista laakerinlehti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti