Pekoni-purjopiiras
Käytännöllinen vaihtoehto seisovaan pöytään tai isolle perheelle. Käytä mielellään valmista voitaikinaa, niin valmistus helpottuu.
10 palaan
- 275 g voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 2 purjoa, hienoksi viipaloituina
- 3 pkt pekonia à 140 g, kuutioina
- 5 kananmunaa
- 2 ½ dl kermaa
- 4 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Työstä voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Paista pekonit kypsiksi ja valuta.
4. Paista purjo kevyesti.
5. Vatkaa munat, kerma ja juusto.
6. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä uunipannu. Peitä ensin puolet pannusta ja sitten toinen puoli, nypi taikina yhteen keskeltä. Anna taikinan vuorata myös reunat.
7. Kääri reunalle ohut alumiinifoliokaistale, pistele pohja ja esipaista piiraspohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.
8. Ripottele päälle purjoa ja pekonia, kaada täyte vuokaan ja puuteroi päälle paprikajauhetta.
9. Alenna uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piiras kypsäksi, n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan