Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekoni-purjopiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytännöllinen vaihtoehto seisovaan pöytään tai isolle perheelle. Käytä mielellään valmista voitaikinaa, niin valmistus helpottuu.

10 palaan

  • 275 g voita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 2 purjoa, hienoksi viipaloituina
  • 3 pkt pekonia à 140 g, kuutioina
  • 5 kananmunaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 4 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Työstä voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Paista pekonit kypsiksi ja valuta.

4. Paista purjo kevyesti.

5. Vatkaa munat, kerma ja juusto.

6. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä uunipannu. Peitä ensin puolet pannusta ja sitten toinen puoli, nypi taikina yhteen keskeltä. Anna taikinan vuorata myös reunat.

7. Kääri reunalle ohut alumiinifoliokaistale, pistele pohja ja esipaista piiraspohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.

8. Ripottele päälle purjoa ja pekonia, kaada täyte vuokaan ja puuteroi päälle paprikajauhetta.

9. Alenna uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piiras kypsäksi, n. 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Isoäidin kesän purjopiirasPekonipiirasAnjovistäytteinen pannukakkurullaPaahtopaistipiirasSieni-pekonipiirasJuhlava kanapiiras
PekonipiirakkaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pekonipiirakka
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pekoni-purjopiiras

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Quiche Lorraine pekonista

  • 18.02.201300:00
    Leivonta

    Flammeküche eli pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla