Pekoni-juusto-perunasalaatti

Ruokaisat salaatit ovat illanistujaisten suosikkeja. Ne maistuvat myös lounaaksi tai iltapalaksi.

Ainekset

  • 6 annosta
  • 170 g pekonia
  • 1 kg kypsiä, kiinteämaltoisia perunoita
  • 300 g kermajuustoa tai Emmental-juustoa
  • 200 g öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen
  • 4 keitettyä munaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 10 vihreää oliivia
  • 1 ruukku persiljaa
  • 20 g rucolaa

Valmistusohje

Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja käännä kypsymisen aikana.

Paista, kunnes pinta on rapea.

Kuori kypsät perunat ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuutioi juusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon.

Valuta sekaan aurinkokuivatut tomaatit öljyineen.

Lohko keitetyt munat ja nosta hetkeksi sivuun.

Rouhi joukkoon mustapippuria ja mausta suolalla.

Lisää oliivit ja hienonna sekaan persilja.

Sekoita lopuksi joukkoon rucola.

Laita salaatti tarjoiluvadille ja koristele munanlohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!