Pekoni-juusto-perunasalaatti
Ruokaisat salaatit ovat illanistujaisten suosikkeja. Ne maistuvat myös lounaaksi tai iltapalaksi.
Ainekset
- 6 annosta
- 170 g pekonia
- 1 kg kypsiä, kiinteämaltoisia perunoita
- 300 g kermajuustoa tai Emmental-juustoa
- 200 g öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen
- 4 keitettyä munaa
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- 10 vihreää oliivia
- 1 ruukku persiljaa
- 20 g rucolaa
Valmistusohje
Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja käännä kypsymisen aikana.
Paista, kunnes pinta on rapea.
Kuori kypsät perunat ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuutioi juusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
Valuta sekaan aurinkokuivatut tomaatit öljyineen.
Lohko keitetyt munat ja nosta hetkeksi sivuun.
Rouhi joukkoon mustapippuria ja mausta suolalla.
Lisää oliivit ja hienonna sekaan persilja.
Sekoita lopuksi joukkoon rucola.
Laita salaatti tarjoiluvadille ja koristele munanlohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan