Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pehmeät tacot jauheliha- ja mustapaputäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Jauhelihatäyte

  • 400 g nautajauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta chilijauhetta
  • 2 maustemittaa jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • ½ dl tomaattipyreetä

Paputäyte

  • 4 dl keitettyjä mustia papuja
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ sipulia
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3/4 dl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • muutama basilikanoksa

Tarjoiluun

  • 6 isoa, pehmeää tortillaa
  • 2 avokadoa
  • limetti- tai sitruunamehua
  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ punasipuli
  • basilikaa

Valmistusohje

1. Jauhelihatäyte: Paista jauhelihaa ja sipulisilppua öljyssä, kunnes se on kauniin väristä. Purista joukkoon valkosipuli, mausta chilillä, juustokuminalla ja soijalla. Sekoita tomaattipyree joukkoon.

2. Paputäyte: Halkaise ensin chili, poista siemenet ja suikaloi palko. Hienonna valkosipulinkynnet, silppua sipuli. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja juustokuminaa öljyssä. Murskaa papuja hieman ja sekoita joukkoon, sekoita mukaan tomaattipyree ja anna koko täytteen kuumentua täysin. Mausta sokerilla, suolalla ja basilikalla.

Tässä on mahtava näppiateria niin isoille kuin pienille. Paputäyte on tulista, kuitupitoista ja kevyttä, toisin kuin jauhelihatäyte, joka on rasvaisempaa ja miedompimakuista. Muutkin lisäkkeet, kuten tomaattisiivut, jäävuorisalaatti ja maissinjyvät ovat myös hyviä.

3. Halkaise avokadot ja viipaloi ne, purista päälle vähän limetti- tai sitruunamehua, etteivät ne tummu. Kuori ja viipaloi punasipuli. Laita avokado, kermaviili, punasipuli ja basilika esille omissa kulhoissaan. Tarjoile täytteet ja lisäkkeet vehnätortillojen tai pehmeiden lapinrieskojen kanssa.

Lisää aiheesta:

Gazpacho ja avokado-kurkkusalaattiVihanneslasagne paprikallaTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaPihvejä ja banaaneja papupedilläJauhelihapihvit tomaattikastikkeessa
TacotLiharuokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tacot
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pehmeät tacot jauheliha- ja mustapaputäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Hirssitacot

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Ruokaisat tacot

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lehtipihvitäytteiset tacot

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Tacokala