Pehmeät bataattikakkuset

Näiden kakkusten leipominen on suorastaan lastenleikkiä. Kakkusten vaalean oranssi väri on peräisin taikinaan raastetusta bataatista.

35 kappaletta

  • 200 g bataattia
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja sokeri ja lisää joukkoon bataattiraaste, muna, hunaja ja raastettu sitruunankuori.

2. Sekoita neljä desiä jauhoja, leivinjauho ja suola. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan voi-sokeriseokseen ja sekoita löysäksi taikinaksi. Valmis taikina on edelleen löysää muttei liisterimäistä.

3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Nosta taikinasta leivinpaperilla teelusikalla saksanpähkinän kokoisia nokareita ja tasoita niitä hieman. Paista kakkusia uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä hetki pellillä ja nosta sitten ritilälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.