Pehmeät bataattikakkuset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656572/landscape16_9/515/290/696110a0ff195f057f07c3305f8fc110/Hz/879130-3680.jpg)
Näiden kakkusten leipominen on suorastaan lastenleikkiä. Kakkusten vaalean oranssi väri on peräisin taikinaan raastetusta bataatista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
35 kappaletta
- 200 g bataattia
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunankuorta
- 4-5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta bataatit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja sokeri ja lisää joukkoon bataattiraaste, muna, hunaja ja raastettu sitruunankuori.
2. Sekoita neljä desiä jauhoja, leivinjauho ja suola. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan voi-sokeriseokseen ja sekoita löysäksi taikinaksi. Valmis taikina on edelleen löysää muttei liisterimäistä.
3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Nosta taikinasta leivinpaperilla teelusikalla saksanpähkinän kokoisia nokareita ja tasoita niitä hieman. Paista kakkusia uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä hetki pellillä ja nosta sitten ritilälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka