Patonkivoileipä juustolla, kalkkunalla ja kinkulla

Yhdysvalloissa ”turkey and ham”, eli kalkkuna ja kinkku on tavallinen suurten voileipien täyte. Tässä olemme lisänneet vielä juustoa.

Yhdelle

  • 1 minipatonki tai ½ iso patonki
  • margariinia
  • 2 viipaletta keitettyä kalkkunanrintaa
  • 4 viipaletta keittokinkkua
  • 2 viipaletta emmentaljuustoa
  • hieman suikaloitua jäävuorisalaattia
  • 2 tomaattiviipaletta
  • muutama punasipulirengas

Kastike

  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ tl kuivattua oreganoa

Tarjoiluun

  • 1 tomaatti
  • 1 suolakurkku

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita öljy, viinietikka, suola ja oregano.

2. Suikaloi salaatti ja viipaloi tomaatti. Leikkaa punasipulista muutama ohut rengas.

3. Halkaise patonki pituussuuntaan ja voitele puolikkaat margariinilla. Laita päälle kalkkunaa, kinkkua ja juustoa sekä tomaattia, salaattia ja punasipulia. Tiputtele päälle kastiketta, tarjoile tomaatin ja suolakurkun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.