Patonkivoileipä juustolla, kalkkunalla ja kinkulla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679098/landscape16_9/515/290/ca6d1d11c15b5db4dcfc767c3dd5537b/qr/897308-2769.jpg)
Yhdysvalloissa ”turkey and ham”, eli kalkkuna ja kinkku on tavallinen suurten voileipien täyte. Tässä olemme lisänneet vielä juustoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Yhdelle
- 1 minipatonki tai ½ iso patonki
- margariinia
- 2 viipaletta keitettyä kalkkunanrintaa
- 4 viipaletta keittokinkkua
- 2 viipaletta emmentaljuustoa
- hieman suikaloitua jäävuorisalaattia
- 2 tomaattiviipaletta
- muutama punasipulirengas
Kastike
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 maustemitta suolaa
- ½ tl kuivattua oreganoa
Tarjoiluun
- 1 tomaatti
- 1 suolakurkku
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita öljy, viinietikka, suola ja oregano.
2. Suikaloi salaatti ja viipaloi tomaatti. Leikkaa punasipulista muutama ohut rengas.
3. Halkaise patonki pituussuuntaan ja voitele puolikkaat margariinilla. Laita päälle kalkkunaa, kinkkua ja juustoa sekä tomaattia, salaattia ja punasipulia. Tiputtele päälle kastiketta, tarjoile tomaatin ja suolakurkun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka