Patonkivoileipä juustolla, kalkkunalla ja kinkulla
Julkaistu
Yhdysvalloissa ”turkey and ham”, eli kalkkuna ja kinkku on tavallinen suurten voileipien täyte. Tässä olemme lisänneet vielä juustoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Yhdelle
- 1 minipatonki tai ½ iso patonki
- margariinia
- 2 viipaletta keitettyä kalkkunanrintaa
- 4 viipaletta keittokinkkua
- 2 viipaletta emmentaljuustoa
- hieman suikaloitua jäävuorisalaattia
- 2 tomaattiviipaletta
- muutama punasipulirengas
Kastike
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 maustemitta suolaa
- ½ tl kuivattua oreganoa
Tarjoiluun
- 1 tomaatti
- 1 suolakurkku
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita öljy, viinietikka, suola ja oregano.
2. Suikaloi salaatti ja viipaloi tomaatti. Leikkaa punasipulista muutama ohut rengas.
3. Halkaise patonki pituussuuntaan ja voitele puolikkaat margariinilla. Laita päälle kalkkunaa, kinkkua ja juustoa sekä tomaattia, salaattia ja punasipulia. Tiputtele päälle kastiketta, tarjoile tomaatin ja suolakurkun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje