Pätkiskakku
Tämän vastustamattoman reseptin lähetti Sonja Vannas, joka osallistui ohjeella Arjan Leivontanurkan reseptikilpailuun. Kakkuun voi käyttää myös muita suklaapatukoita, vaikkapa Geisha tai Daimia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3-4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl maustamatonta jogurttia tai kemaviiliä
- 6 patukkaa pätkistä
- 3 munaa
Vuoan voiteluun
- rasvaa ja korppujauhoja
Kuorrutus
- 200 g suklaata
- 100 g voita tai margariinia
Valmistusohje
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175 asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa). Valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka