Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Patee taikinakuoressa oliiveilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kymmenelle

  • 1 kg vähärasvaista sianjauhelihaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ maustemitta jauhettua mausteneilikkaa
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 25 pimentotäytteistä oliivia
  • 5 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kaulitse kolme taikinalevyä pitkiltä sivuilta. Kaulitse hieman ohuemmaksi ja vuoraa taikinalla pitkulainen, n. 2 litran uunivuoka. Laita jääkaappiin.

3. Paista pekonit kevyesti, valuta.

4. Sekoita kaikki paitsi pekoni ja oliivit hienoksi lihataikinaksi.

5. Lado sitten vuorotellen taikinaa, pekonia ja oliiveja vuokaan. Kääntele voitaikinan reunat lihataikinan päälle.

6. Kaulitse kaksi jäljellä olevaa taikinalevyä, leikkaa kansi ja peitä vuoka. Käytä loput taikinasta koristeluun.

7. Penslaa vatkatulla munalla, pistele kanteen ilmareikiä.

8. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Laita päälle alumiinifoliota loppua kohden, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä vuoassa.

Vähärasvaisella sianjauhelihalla tarkoitetaan, että jauhetaan lihaa, jossa on niin vähän rasvaa kuin mahdollista. Voit myös käyttää muuta lihaa, esim. riistaa, mutta silloin sekoitettuna rasvaisemman sianjauhelihan kanssa.

Lisää aiheesta:

Joulun maksapasteijaMaalaismaksapateePizzakierteetPekoni-purjopiirasTanskalainen maksapasteijaAnjovistäytteinen pannukakkurulla
PateeLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee