Patapaisti syyssadon kanssa

Nopeatekoinen pata edellyttää pikaisesti kypsyviä aineksia. Niinpä tässä käytetäänkin naudan ulkofileetä keittolihan sijaan. Tämä pataruoka on herkullisimmillaan silloin, kun sato on parhaimmillaan loppukesästä tai alkusyksystä. Silloin saa vielä myös uusia perunoita ja sokeriherneitä.

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 5 dl lihalientä
  • 8 salottisipulia
  • 4 pientä tomaattia
  • 8 pientä uutta perunaa
  • ½ munakoiso
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ vihreä paprika
  • ½ punainen paprika
  • 100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista kuutiot nopeasti voissa kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.

2. Kuori salotit. Kalttaa tomaatit. Raaputa perunat huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Siisti paprikat ja paloittele. Poista sokeriherneiden paloista kovat kannat.

3. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen sinappi. Lisää sipulit ja perunat ja keitä 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja tomaatit. Keitä vielä 10 minuuttia. Nosta lihakuutiot pataan, samoin sokeriherneet ja kuumenna koko ruoka oikein kuumaksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!