Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Patapaisti syyssadon kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 5 dl lihalientä
  • 8 salottisipulia
  • 4 pientä tomaattia
  • 8 pientä uutta perunaa
  • ½ munakoiso
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ vihreä paprika
  • ½ punainen paprika
  • 100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista kuutiot nopeasti voissa kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.

2. Kuori salotit. Kalttaa tomaatit. Raaputa perunat huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Siisti paprikat ja paloittele. Poista sokeriherneiden paloista kovat kannat.

3. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen sinappi. Lisää sipulit ja perunat ja keitä 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja tomaatit. Keitä vielä 10 minuuttia. Nosta lihakuutiot pataan, samoin sokeriherneet ja kuumenna koko ruoka oikein kuumaksi ennen tarjoilua.

Nopeatekoinen pata edellyttää pikaisesti kypsyviä aineksia. Niinpä tässä käytetäänkin naudan ulkofileetä keittolihan sijaan. Tämä pataruoka on herkullisimmillaan silloin, kun sato on parhaimmillaan loppukesästä tai alkusyksystä. Silloin saa vielä myös uusia perunoita ja sokeriherneitä.

Lisää aiheesta:

SienisalaattiPihlajanmarjanmakuinen riistapataPapu-pihvitortillatMakkara- ja juurespata papujen kanssaKuskin lounasLiha-kesäkurpitsapata
NaudanlihapataSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu