Pastataikina

Tässä Kenwoodin järjestämän kilpailun voittajaresepti Makuja-kokki Maija Silvennoisen valmistamana. Kokeile vuohenjuustolla täytettyjä ravioleita tulisen tomaattikastikkeen kera.

Pasta

  • noin 6 dl durum-vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Täyte

  • kuoretonta vuohenjuustoa
  • mieleisiä yrttejä
  • suolalla maustettua vettä keittämiseen

Valmistusohje

Sekoita kaikki ainekset yleiskoneen kulhossa taikinakoukun avulla tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa kahdesta kolmeen minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos taikina tuntuu liian kuivalta.

Kääri valmis taikina huolellisesti kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Murustele sillä välin vuohenjuusto ja mausta mieleiseksi esimerkiksi tuoreilla yrteillä.

Kaaviloi taikinasta kaksi levyä ja hahmottele toiselle levylle kantiltaan noin kolmen sentin neliöitä. Jaa täytettä neliöiden keskelle. Nosta toinen taikinalevy päälle ja leikkaa neliöt irti esimerkiksi taikinapyörällä. Painele vielä reunat hyvin kiinni.

Nostele raviolot runsaaseen kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti kunnes raviolit ovat kypsiä. Keittoaika riippuu taikinan paksuudesta. Nosta valmiit raviolit reikäkauhalla kulhoon ja lisää joukkoon nokare voita.

Tarjoile raviolit välittömästi tulisen tomaattikastikkeen, juustoraasteen, raikkaan salaatin ja patongin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat