Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastataikina

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pasta

  • noin 6 dl durum-vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Täyte

  • kuoretonta vuohenjuustoa
  • mieleisiä yrttejä
  • suolalla maustettua vettä keittämiseen

Valmistusohje

Sekoita kaikki ainekset yleiskoneen kulhossa taikinakoukun avulla tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa kahdesta kolmeen minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos taikina tuntuu liian kuivalta.

Kääri valmis taikina huolellisesti kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Murustele sillä välin vuohenjuusto ja mausta mieleiseksi esimerkiksi tuoreilla yrteillä.

Kaaviloi taikinasta kaksi levyä ja hahmottele toiselle levylle kantiltaan noin kolmen sentin neliöitä. Jaa täytettä neliöiden keskelle. Nosta toinen taikinalevy päälle ja leikkaa neliöt irti esimerkiksi taikinapyörällä. Painele vielä reunat hyvin kiinni.

Nostele raviolot runsaaseen kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti kunnes raviolit ovat kypsiä. Keittoaika riippuu taikinan paksuudesta. Nosta valmiit raviolit reikäkauhalla kulhoon ja lisää joukkoon nokare voita.

Tässä Kenwoodin järjestämän kilpailun voittajaresepti Makuja-kokki Maija Silvennoisen valmistamana. Kokeile vuohenjuustolla täytettyjä ravioleita tulisen tomaattikastikkeen kera.

Tarjoile raviolit välittömästi tulisen tomaattikastikkeen, juustoraasteen, raikkaan salaatin ja patongin kanssa.

Lisää aiheesta:

FocacciaPiiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläPinaatti-ricottapiirasSipuli- ja anjovistäytteinen rieskaRaejuustoiset pinaattipiiraatPiiras uusista perunoista ja juustosta
PastataikinaMakujaKasvisruokaVideoreseptitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pastataikina
  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Pastataikina

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton pastataikina

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Pastan valmistus pastakoneella