Pastan valmistus pastakoneella

Makuja-kokki Veera Rusanen valmistaa pastaa itse pastakoneella. Tämä on perusohje yhdelle ruokailijalle. Jos haluat isomman annoksen lisää jauhoja ja kanamunia samassa suhteessa.

Ainekset

  • 100 g durumjauhoja
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Mittaa jauhot kulhoon tai kasaksi pöydälle. Tee jauhoon kuoppa, riko kananmuna kuoppaa. Ala sekoittaa jauhoja kananmunaan kohti taikinan keskustaa. Sekoita jauhot ja kananmuna tasaiseksi.

Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä teelusikallinen kerrallaan. Vaivaa taikina huolella, käsin alustamiseen menee noin 15. minuutia.

Kääri pastataikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli pasta koneella ja leikkaa lasagnelevyiksi tai nauhaksi.

Valmistaessasi pastaa yleiskoneen lisälaitteella, seuraa käyttöohjeen reseptiä.

Keitä pasta reilusti al dente.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.