Pastakeittoa kuoren alla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679046/landscape16_9/515/290/f9cde771fd6463f0779a45549238f00/ga/pastakeitto-7904.jpg)
Tavallinen alkukeitto piristyy voitaikinakannella.
4 annosta
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 varsisellerin vartta
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 dl perhospastaa
- 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1 tl rouhittua viherpippuria
- 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 500 g voitaikinaa
- tuoretta basilikaa
- parmesan-raastetta
Valmistusohje
Kuullota hienonnettua sipulia ja tomaattisosetta öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Lisää pasta. Keitä 10 minuuttia. Mittaa lopuksi kattilaan pavut ja mausta viinietikalla sekä pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
Kauli voitaikina ja leikkaa siitä neljään uuninkestävään annoskulhoon kannet. Annostele valmis keitto kulhoihin. Voitele kulhojen reunat kananmunalla ja aseta taikinalevyt tiiviisti keittojen kansiksi.
Laita kulhot 250-asteiseen uuniin ja kypsennä luukkua avaamatta kunnes taikinan pinta on kauniin ruskea.
Tarjoa keitot suoraan uunista höyryävän kuumina parmesan-juustoraasteen ja hienonnetun, tuoreen basilikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka