Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastakeittoa kuoren alla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tavallinen alkukeitto piristyy voitaikinakannella.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 varsisellerin vartta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 dl perhospastaa
  • 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 tl rouhittua viherpippuria
  • 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
  • 500 g voitaikinaa
  • tuoretta basilikaa
  • parmesan-raastetta

Valmistusohje

Kuullota hienonnettua sipulia ja tomaattisosetta öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

Lisää pasta. Keitä 10 minuuttia. Mittaa lopuksi kattilaan pavut ja mausta viinietikalla sekä pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kauli voitaikina ja leikkaa siitä neljään uuninkestävään annoskulhoon kannet. Annostele valmis keitto kulhoihin. Voitele kulhojen reunat kananmunalla ja aseta taikinalevyt tiiviisti keittojen kansiksi.

Laita kulhot 250-asteiseen uuniin ja kypsennä luukkua avaamatta kunnes taikinan pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa keitot suoraan uunista höyryävän kuumina parmesan-juustoraasteen ja hienonnetun, tuoreen basilikan kanssa.

Lisää aiheesta:

Tonnikala-pennevuokaLangos tomaattiseoksen ja tsatsikin keraKeisarikeittoa juustopasteijoiden keraPunasipulikeitto ja juustomunakasJauhelihalla täytetty conchigialeSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
KasviskeittoAlkuruoatGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto