Pastakeittoa kuoren alla
Tavallinen alkukeitto piristyy voitaikinakannella.
4 annosta
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 varsisellerin vartta
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 dl perhospastaa
- 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1 tl rouhittua viherpippuria
- 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 500 g voitaikinaa
- tuoretta basilikaa
- parmesan-raastetta
Valmistusohje
Kuullota hienonnettua sipulia ja tomaattisosetta öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
Lisää pasta. Keitä 10 minuuttia. Mittaa lopuksi kattilaan pavut ja mausta viinietikalla sekä pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
Kauli voitaikina ja leikkaa siitä neljään uuninkestävään annoskulhoon kannet. Annostele valmis keitto kulhoihin. Voitele kulhojen reunat kananmunalla ja aseta taikinalevyt tiiviisti keittojen kansiksi.
Laita kulhot 250-asteiseen uuniin ja kypsennä luukkua avaamatta kunnes taikinan pinta on kauniin ruskea.
Tarjoa keitot suoraan uunista höyryävän kuumina parmesan-juustoraasteen ja hienonnetun, tuoreen basilikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan